Editoriale

Citeste posturi asemanatoare recomandate
Donggar şi Piyang – ruine şi fresca

Fascinaţia Tibetului

Fascinaţia Tibetului, numit şi Acoperişul lumii, a făcut să curgă râuri de cerneală în presa lumii moderne. Fără a comenta veridicitatea ...

Citeste mai mult

Piramida din Ceahlău, Muntele Sfânt al Creștinătății Române

În primele zile ale lunii august, Ceahlăul este urcat de români aflați în post și rugăciune, la răsărit, spre a ...

Citeste mai mult

Prinţ şi Cetăţean

Ce copil n-a visat în copilărie să devină, când o să se facă mare, prinţ, împărat ori rege? Ce fetiţă ...

Citeste mai mult

Teleportarea - între Mit și Realitate

Temă de science-fiction tratată în fizică ori parapsihologie, singura teleportare ce fusese realizată până acum era cea din anul 2009, ...

Citeste mai mult

Sănătate: Totul despre Ebola şi Sistemul Imunitar

Jumătate din cazurile de Ebola înregistrate au fost mortale - 4000 morţi din 8000 infectaţi, la această oră. Previziunile sunt ...

Citeste mai mult

Casa de criză

Lipsa de spaţiu este resimţită tot mai acut în lume. Câţi dintre noi nu au fost nevoiţi să mai facă ...

Citeste mai mult

Misterele Bibliei6: Arca lui Noe

De-a lungul timpului, oamenii s-au întrebat mereu unde se află Arca lui Noe, corabia imensă construită din îndemn divin pentru ...

Citeste mai mult

Marele Zid Chinezesc - Secrete păstrate de veacuri

Marele Zid Chinezesc este cea mai mare construcție de pe glob, cu o lungime de 21.196,18 km, ridicat în scopul ...

Citeste mai mult

România cea necunoscută, unică şi miraculoasă

Dacă cea mai veche piramidă din lume ar fi cea de la Visoko -Bosnia, ce datează de 12.000 de ani, ...

Citeste mai mult

Oraș preistoric în Triunghiul Dragonului

Marea Diavolului sau Triunghiul Dragonului este antipodul Triunghiul Bermudelor, în Pacificul de Vest. Japonezii au numit zona « Ma no ...

Citeste mai mult


Arsenie Boca

Mitul Arsenie Boca

Au apărut multe articole despre el, se vând multe cărți scrise de el ori despre el, de asemeni au apărut și filme youtube, din care vă prezentăm unul și vă așteptăm opiniile legate de acest subiect: https://www.youtube.com/watch?v=UraRaJry6Ng

Citeste mai departe []


To be or not to be CharlieTo be or not to be Charlie

Toata lumea condamnă barbaria crimelor și terorismul, se apără libertatea presei și libertatea de exprimare, iar apoi… lumea se împarte în două, între a fi, sau a nu fi Charlie…

„Noi trebuie să îmvățăm să trăim ca frații, altfel vom muri toți împreună ca idioții”

Citeste mai departe []


Sănătate: Totul despre Ebola şi Sistemul ImunitarTotul despre Ebola şi Sistemul Imunitar

Jumătate din cazurile de Ebola înregistrate au fost mortale – 4000 morţi din 8000 infectaţi, la această oră. Previziunile sunt de 5000-10000 cazuri noi săptămânal în Africa, şi nu se ştie câte în lume.

Simptomele apar la 21 de zile de la infectare, şi în câteva zile ajung în punctul critic – de unde, în funcţie de sistemul imunitar al fiecăruia, bolnavul ori îşi revine, ori trece în febra hemoragică şi moare.

Citeste mai departe []


Piramida din Ceahlău, Muntele Sfânt al Creștinătății RomânePiramida din Ceahlău, Muntele Sfânt al Creștinătății Române

În primele zile ale lunii august, Ceahlăul este urcat de români aflați în post și rugăciune, la răsărit, spre a se bucura de o imagine inedită a Muntelui Sfânt: Calea Sacră și Holograma unei piramide perfecte, parcă sculptate în ceață, cu vârful aurit de razele soarelui, miracol apărut prin umbra Vârfului Toaca suprapusă peste Vârful Piatra Ciobanului și Panaghia, timp de 80 de minute.

Citeste mai departe []


Misteriosul Semnal din CosmosMisteriosul Semnal din Cosmos

Astronomii americani conduşi de Dr Esra Bulbul de la Harvard-Smithsonian Centre for Astrophysics au detectat de curând un semnal misterios, venit de la 250 de milioane de ani lumină. Mai exact este vorba de o puternică descărcare de raze X într-un roi de galaxii îndepărtat, o imensă structură din Univers, numită Perseus.

Citeste mai departe []


Fascinaţia TibetuluiFascinaţia Tibetului

Fascinaţia Tibetului, numit şi Acoperişul lumii, a făcut să curgă râuri de cerneală în presa lumii moderne. Fără a comenta veridicitatea afirmaţiilor ori probele aduse, amintim câteva ipoteze, pentru a ne face o idee despre amploarea acestui fenomen cultural, istoric şi de intensă cercetare ştiinţifică. Astfel, s-a scris şi la noi despre civilizaţiile extraterestre, respectiv triburile Dropa şi Ham, locuitori ai munţilor Baian Kara Ulla cu caracteristici genetice neîncadrabile în vreo rasă umană, respectiv statură mică şi craniu mare cu orbite imense, păzitori ai grotelor ce ascund discuri ciudate din piatră dură, electromagnetice, şi care în contact cu o sursă de energie intră în vibraţie ritmică, discuri gravate cu însemnele unei scrieri încă nedescifrate pe deplin, dar care vorbesc despre descendenţa oamenilor Dropa din cer, în aparate ce s-au avariat, şi de aceea ei fiind nevoiţi să rămână pe pământ.

Citeste mai departe []


Cea mai veche peşteră pictată din lumeCea mai veche peşteră pictată din lume

Grota Chauvet sau Combe d’Arc este o peşteră din Franţa, din regiunea Rhône-Alpes, decorată în paleolitic. Pe pereţii ei se găsesc o mie de picturi şi gravuri, dintre care 420 sunt animale reprezentate într-o mare diversitate de tehnici, care reflectă ideea artei preistorice, ca fundament de netăgăduit al artei moderne. Ea prezintă un mare interes științific, atât din punct de vedere paleontologic, dar şi ca artă murală, datând de aproximativ 35000 ani.

Citeste mai departe []


Teoria conspirației: Proiectul HAARPTeoria conspirației: Proiectul HAARP

S-a spus despre proiectul HAARP ( High Frequency Active Auroral Research Program ) că este un program american legendar pentru manipulare științifică și militară a climatului. Activitățile sale depind de baza aeriană Kirtland AFB și sunt finanțate de Air Force și Navy, activitățile științifice fiind gestionate de Universitatea din Alaska și puse în aplicare prin laboratorul Phillips și US Air Force Biroul de Naval Research.

Citeste mai departe []


21 Iunie - Sărbătoarea Muzicii21 Iunie – Sărbătoarea Muzicii

Vă invităm la Sărbătoarea Muzicii, cu mari muzicieni ai tuturor timpurilor, muzică africană, muzică preistorică, și chiar cu muzica stelelor !

« Muzica începe acolo unde se termină puterea cuvintelor. » Richard Wagner

« Nu cunosc altă marcă a superiorității decât bunătatea. » Ludwig van Beethoven

Citeste mai departe []


Fecioarele-Zeițe, între venerație și blestemFecioarele-Zeițe, între venerație și blestem

După o tradiție ce se păstrează din secolul șaptesprezece, în Nepal există grupuri de fete alese încă de la vârsta de 3 ani, din momentul în care își pierd primul dinte de lapte, din familii budiste, spre a fi venerate. Se consideră că ele reprezintă o protecție împotriva forțelor răului și că sunt aducătoare de noroc. Sunt numite Zeițele Kumari și sunt considerate ca fiind reîncarnarea zeiței Durga.

Citeste mai departe []


Casa de crizăCasa de criză

Lipsa de spaţiu este resimţită tot mai acut în lume. Câţi dintre noi nu au fost nevoiţi să mai facă un dulap de haine pe hol, chiar dacă se tot împiedică de el, ori nişte etajere, ceva ce mereu ne stă în drum? Asta ca să nu mai amintim de „cuierele” agăţate pe unde nici nu te-aştepţi…

Citeste mai departe []


Prinţ şi CetăţeanPrinţ şi Cetăţean

Ce copil n-a visat în copilărie să devină, când o să se facă mare, prinţ, împărat ori rege? Ce fetiţă nu s-a visat plutind în rochii înspumate de voal pe culoarele aurite ale castelelor împărăteşti?

Ei bine, vremurile când prinţii şi prinţesele se căsătoreau între ei, pentru a-şi păstra sângele albastru, sunt demult legendă, ca şi urmările acestor căsătorii ce au făcut să curgă valuri de producţii literare şi cinematografice.

Citeste mai departe []


Teleportarea - între Mit și RealitateTeleportarea – între Mit și Realitate

Temă de science-fiction tratată în fizică ori parapsihologie, singura teleportare ce fusese realizată până acum era cea din anul 2009, de cercetătorii americani, respectiv transferul instantaneu al unui atom în stare cuantică de yterbiu către un altul, situat la un metru distanță.

Revista Science anunță acum o nouă teleportare a materiei: un atom teleportat la 3 metri distanță de amplasamentul original.

Citeste mai departe []


Katie King, cel mai celebru spirit al tuturor timpurilorKatie King, cel mai celebru spirit al tuturor timpurilor

Florence Eliza Cook a fost un celebru medium englez care a reușit pentru prima dată în istorie materializarea completă a unui spirit numit Katie King. Desigur mulți s-au îndoit de acest fenomen, ipotezele variind de la escrocherie, până la personalitate multiplă.

Citeste mai departe []


Obsesia Sinelui - Gânduri despre Tipologia Jocului SocialObsesia Sinelui – Gânduri despre Tipologia Jocului Social

Idealurile revoluţionare ale secolului 21 erau de a schimba faţa lumii cu ajutorul reţelelor de socializare: a spori prietenia, demnitatea şi fraternitatea în întreaga lume. Se constată că ele s-au pierdut într-o obsesivă imagine de sine, construită într-un masiv partaj de incultură.

Totul este imagine pe reţelele sociale, unde plăcerea ori durerea primite îţi permit să simţi că exişti, iar jocul social înseamnă a petrece timp admirând imaginea celorlalţi.

Citeste mai departe []


Muzica StelelorMuzica Stelelor

Stele dezvoltă vibraţii sonore pe care nu le auzim pentru că undele de sunet care se propagă în interiorul sferelor stelare provoacă modificări de presiune care duc la mici vibrații periodice ale luminii. Dar spațiul dintre stele și noi este mai gol decât vidul cel mai perfect realizabil pe Pământ și, spre deosebire de lumină, sunetul nu poate călători într-un vid. În plus, sunetul stelelor ar fi prea grav pentru urechea umană.

Citeste mai departe []


Fritz Haber sau Știință fără ConștiințăFritz Haber sau Știință fără Conștiință

Pentru o mai bună înțelegere a istoriei: Fritz Haber a fost un chimist german, evreu de origine, care a primit Premiul Nobel pentru Chimie în 1918 pentru sinteza amoniacului, de asemenea considerat ca fiind ” tatăl războiului chimic ” și al gazului Zyklon B, folosit de către naziști în timpul celui de-al doilea război mondial în camerele de gazare ale lagărelor de exterminare, precum și creatorul drogului ecstasy sau MDMA – probabil administrat trupelor germane ca stimulent.

Citeste mai departe []


Zânele din CottingleyZânele din Cottingley

În 1917, când au fost făcute pozele celor două verişoare, Elsie Wright de 16 ani şi Frances Griffiths de 10 ani, suprapunerea imaginilor fotografice nu era cunoscută. Celebrul scriitor Arthur Conan Doyle le-a văzut şi a fost puternic impresionat, folosindu-la la ilustrarea cărţii sale The Coming of the Fairies, căci cele cinci fotografii le arătau pe fete înconjurate de zâne ce păreau a fi foarte reale.

Citeste mai departe []


Civilizaţii dispărute - Fiii SoareluiCivilizaţii dispărute – Fiii Soarelui

Învăluit în mister, Machu Picchu este un sit incaș cu impresionante fortărețe ascunse printre piscurile de 4000 de metri ale anzilor peruvieni. Unul dintre cele mai enigmatice locuri străvechi ale lumii, adorat de incaşi ca un oraș ceremonial secret, a fost descoperit în 1911 în regiunea Cusco, şi pe o suprafaţă de 5000 mile pătrate, oraşul conservă structuri săpate în granitul muntelui, adevărate minuni arhitecturale, cu cărămizi de 50 de tone sculptate şi îmbinate cu o măiestrie nemaiîntâlnită.

Citeste mai departe []


OOPArtOOPArt

OOPArt este denumirea engleză pentru obiecte descoperite de-a lungul timpului, şi care nu-şi găsesc locul şi explicaţia istorică, deoarece nu aparţin erei lor, fiind fabricate în afara timpului, în afara contextului istoric, sau şi mai exact spus, obiecte care nu trebuia să se găsească acolo.

Citeste mai departe []


Misterul din WoolpitMisterul din Woolpit

S-a scris mult despre cei doi copii verzi apăruţi pe neaşteptate în satul englez Woolpit, întâmplare amintită mai întâi în scrierile medievale Historia rerum Anglicarum de William de Newburgh şi Chronicum Anglicanum de Raoul de Coggeshall – abatele mânăstirii din Coggeshall, apoi, în 1934, a scris pe larg toată povestea Herbert Read în cartea sa The Green Child.

Citeste mai departe []


Evoluția cosmică - 13.8 miliarde de aniEvoluția cosmică – 13.8 miliarde de ani

Simularea numerică realizată de Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite ale Americii se numeşte Illustris şi reproduce evoluția materiei și formarea galaxiilor în urmă cu peste 13 miliarde de ani, un film care reuşeşte să facă distribuirea diferitelor tipuri de galaxii, spirale, eliptice şi neregulate, într-un mod foarte corect.

Citeste mai departe []


Misterele Biblice: orașul legendar al regelui biblic DavidMisterele Biblice 15: orașul legendar al regelui biblic David

Povestim istoria dintr-un punct de vedere literar și științific, fără intenţie profetizantă. Cine era David, prezentat în Biblie ca cel de al doilea rege al lui Israel? David sau DWYD în ebraică înseamnă ” iubit „. Erou al Israelului, David l-a învins pe uriașul Goliat cu o praștie, apoi a fost al doilea rege al Regatului unit al Israelului, proclamat ca Mesia, conform evangheliilor Noului Testament, Matei și Luca, strămoșul lui Iisus.

Citeste mai departe []


Misterele Biblice: Iniţiatul, Iluminatul, Informatul - Cartea MisterelorMisterele Biblice14: Iniţiatul, Iluminatul, Informatul – Cartea Misterelor

Enoh este al șaptea dintre patriarhii care au trăit înainte de potop, menționaţi în cartea Genezei. El este fiul lui Jared, tatăl lui Metusalem și stră- bunicul lui Noe, și a trăit 365 de ani, înainte de urca la cer pe un car de foc. Enoh în ebraică înseamnă Inițiatul, iluminat sau informat și, de asemenea, el inițiază cazurile de persoane dispărute, cărora nimeni nu le poate certifica moartea. Voltaire aseamănă numele lui Enoh cu Janus, de unde vine luna ianuarie.

Citeste mai departe []


Misterele Bibliei: a regăsi Divinitatea în SineMisterele Bibliei13: a regăsi Divinitatea în Sine

Etimologic, cuvântul Dumnezeu vine de la latinul deus și este legat de cuvintele dies – zi și divum – cer luminat, în sanscrită div – cer și diu – luminozitate. În budism, divinitățile sunt existențe foarte dotate și care, dacă nu-și epuizează karma personală, vor renaște în funcție de meritele personale, la fel ca toate ființele celor șase domenii de existență. Cele două obstacole în căutarea Iluminării budiste și generarea spiritului de Iluminare (Bodhicitta) sunt mândria și inconștiența.

Citeste mai departe []


Marea Călătorie a Sufletului-Lumină spre Gândirea DivinăMisterele Biblice12: Marea Călătorie a Sufletului-Lumină spre Gândirea Divină

Asemănător inițierii egiptene – trei zile și trei nopți într-un sarcofag, Christ împlinește și el călătoria sa cosmică, în timpul celor trei zile de înmormântare.
Inițiatul egiptean vizita imperiul morții ca într-un voiaj obișnuit în barca lui Isis, corpul său eteric fiind legat celui fizic.

Citeste mai departe []


Misterele Biblice: Maria-Magdalena, femeia cea mai enigmatică din istoria lumiiMisterele Biblice 11: Maria-Magdalena, femeia cea mai enigmatică din istoria lumii

Venerată ca o sfântă în creștinism, potrivit Evangheliilor, ea este un ucenic al lui Isus, care l-a urmat până în ultimele zile, ” în căsătorie spirituală „, cum spun exegeţii zilelor noastre; femeia care a fost vindecată de cei șapte demoni, primul martor al învierii lui Iisus, și care a încercat să-l atingă, ceea ce a dat naştere celebrei expresii ” Noli Me tangere „.

Citeste mai departe []


Biblia, fascinaţie şi misterBiblia, fascinaţie şi mister

După 3500 de ani de ipoteze, interpretări şi traduceri în 2092 de limbi, Biblia nu înceterază să ne fascineze, iar misterele ei încă nedezlegate dau naştere la multe căutări şi controverse. Vândută în peste 600 milioane de exemplare, ea rămâne un bestseller deasupra ideologiilor, ateismului şi descoperirilor ştiinţifice în evoluţia spaţiu-timp.

Citeste mai departe []


Peştera Movile - ecosistem marţianPeştera Movile – ecosistem marţian

Descoperită în 1986 în apropiere de Mangalia, Peştera Movile a uimit oamenii de ştiinţă şi cercetătorii de la NASA datorită ecosistemului său unic în lume, comparabil cu mediul de pe Marte. Complet separată de mediul exterior de peste cinci milioane de ani, aici funcţionează chimiosinteza, unde 35 de specii de animale necunoscute trăiesc într-un mediu bogat în hidrogen sulfurat, dioxid de carbon şi metan, însă foarte sărac în oxigen.

Citeste mai departe []


Misterele Bibliei: ȘarpeleMisterele Bibliei10 : Șarpele

În Geneză, șarpele este un locuitor al Edenului, ce o seduce pe prima femeie, Eva, îndemnând-o să mănânce fructul oprit, din pomul cunoașterii binelui și al răului, ocazie cu care aflăm un amănunt deloc obișnuit: șarpele era un animal vorbitor, cu grai uman.

Citeste mai departe []


Misterele Bibliei: Cine a fost soția lui Cain?Misterele Bibliei 9 : Cine a fost soția lui Cain?

Cain, primul fiu al primilor oameni de pe Pământ, Adam și Eva, a fost în același timp și primul ucigaș, omorându-l pe fratele său Abel. Alungat de Dumnezeu pentru comiterea acestui păcat, deși vinovat, el îi cere Domnului să-l apere dacă oricine va voi să-l omoare. Apoi se căsătorește cu Awan și are mulți urmași, răspândind astfel rasa umană…

Citeste mai departe []


Misterele Bibliei : Cele zece triburi dispărute ale lui IsraelMisterele Bibliei8 : Cele zece triburi dispărute ale lui Israel

Conform Vechiului Testament, cele zece triburi pierdute populau regatul Israelului înainte de distrugerea sa. Geneza se termină cu instalarea în Egipt a celor 12 fii ai lui Iacob, întemeietorii celor 12 triburi. După o perioadă de diviziune, ele sunt reunite de Saül, fiind conduse apoi de David şi mai târziu, de Solomon. După moartea acestuia, regatul se desparte în două părţi: regatul lui Israel, cu capitala la Samaria, şi regatul lui Iuda, cu capitala la Jerusalim.

Citeste mai departe []


Misterele Bibliei: Faraonii şi ExodulMisterele Bibliei 7: Faraonii şi Exodul

Biblia ne spune numele fiilor lui Israel care au intrat în Egipt împreună cu Iacov, tatăl lor, însă nu specifică niciunde numele faraonului egiptean din vremea Exodului, când Moise a despărţit apele, conducându-şi poporul spre libertate.

Citeste mai departe []


Misterele Bibliei: Arca lui NoeMisterele Bibliei 6: Arca lui Noe

De-a lungul timpului, oamenii s-au întrebat mereu unde se află Arca lui Noe, corabia imensă construită din îndemn divin pentru a salva familia şi animalele de marele potop din anul 3300 î.Hr., realizată cu lemn gofer, necunoscut ingineriei maritime.

Citeste mai departe []


Misterele Bibliei: Codul BiblieiMisterele Bibliei 5:  Codul Bibliei

I se mai spune Codul Tora şi conţine un set de mesaje şi profeţii ascunse în Biblie, informaţii de preţ cu privire la viitorul omenirii. Newton a fost primul om de ştiinţă convins că Biblia conţine un cod secret ce ascunde o profeţie. Preocupat de teologie ezoterică, el a căutat să descifreze această criptogramă complexă realizată de Dumnezeu, iar matematicianul Elyahu Rips, expert în fizică cuantică, a continuat cu succes aceste cercetări, confirmate de matematicieni de renume de la Harvard, Yale si Universitatea Ebraica.

Citeste mai departe []


Icoana îngerească de la Piatra ScrisăIcoana îngerească de la Piatra Scrisă

Odată cu începerea construirii tunelului pentru calea ferată Caransebeş – Orşova s-a descoperit, pe peretele muntelui, o icoană de o frumuseţe rară, despre care se spune că nu a fost pictată de mâna omului. Icoana Sfintei Treimi se află pe bolta capelei de la Piatra Scrisă, pictată direct pe stâncă, poate de vreun înger, după cum afirmă localnicii.

Citeste mai departe []


Misterele Bibliei: Chivotul LegământuluiMisterele Bibliei 4:  Chivotul Legământului

Numit de asemeni Chivotul Legii sau Chivotul lui Dumnezeu, Chivotul Legământului este descris în Exodul Biblic, unde se spune că ar conține tăblițele de lut cu Cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai, toiagul lui Aaron și o cantitate mică de hrană, mana căzută din cer care le-ar fi ajuns evreiilor timp de 40 de ani în deșert, după eliberarea din robia Egiptului.

Citeste mai departe []


România cea necunoscută, unică şi miraculoasăRomânia cea necunoscută, unică şi miraculoasă

Dacă cea mai veche piramidă din lume ar fi cea de la Visoko -Bosnia, ce datează de 12.000 de ani, cu mult mai veche decât celebrele piramide din EGIPT, în schimb, cele mai vechi locuinţe din lume în bordeie sunt cele din Oltenia: 18.000 de ani înainte de Christos!

Citeste mai departe []


Misterele Bibliei: Sodoma şi GomoraMisterele Bibliei3: Sodoma şi Gomora

Conform Bibliei, Sodoma şi Gomora erau două dintre cele cinci cetăţi aflate la sud de Marea Moartă şi care au fost distruse din poruncă divină, din cauza desfrânării locuitorilor, dintre aceştia rămânând în viaţă doar Lot şi cele două fiice ale sale, care au dat naştere la doi fii, Moab şi Ben-Ammi (Facerea 19:31-38).

Citeste mai departe []


Michelangelo-Capela SixtinaMistere bibliei2 : Grădina Edenului

Grădina minunată sau Paradisul, Edenul este locul unde Geneza plasează un perimetru geografic în care primii oameni au trăit în armonie cu divinitatea, originea numelui regăsindu-se în ebraică – în traducere „încântare”, și termenul sumerian EDIN – „țara deschisă”, termen folosit de sumerieni pentru terenurile aflate la vest de Eufrat.

Citeste mai departe []


Ion Creangă - jurământul misteriosIon Creangă – jurământul misterios

Documentul olograf descoperit de curând în arhivele Muzeului Literaturii Române din Iaşi ne aduce un misterios jurământ semnat de Ion Creangă şi de alţi cărturari români, membri recunoscuţi ai Masoneriei: „Jur pe onoare şi conştiinţă/ Mă leg pe suflet şi pe Dumnezeu/ Să lucrez din toată inima pentru ridicarea neamului românesc/ Să respect şi să execut toate hotărârile luate de comitetul din care fac parte. Şi să păzesc secret absolut./ Aşa să-mi ajute Dumnezeu şi Sfânta Cruce“.

Citeste mai departe []


Mistere biblice: Sfântul GraalMistere biblei1: Sfântul Graal

Sfântul Graal, amfora folosită de către Iisus la Cina cea de Taină, era un vas cu puteri miraculoase, ori o piatră pură și luminoasă căzută din cer – cum o descrie Wolfram von Eschenbach în Parzival, potirul sfânt ce a dat naștere unui șir nesfârșit de aventuri și căutări în literatura cavalerească a evului mediu, legenda sa fiind preluată și de Wagner în Parsifal.

Citeste mai departe []


Controlul minţii: MK-UltraControlul minţii: MK-Ultra

O armă secretă şi terifiantă a fost lansată în anii 1950 de CIA: proiectul MK-Ultra, adică manipularea mentală de la distanţă a oamenilor, controlul minţii şi determinarea lor de a executa comenzile primite, fără măcar a realiza ce se întâmplă.

Citeste mai departe []


Mitul PeșteriiMitul Peșterii

Lumea sensibilă este o copie palidă a lumii de idei, iar corpul fizic nu are realitate. Peștera reprezintă lumea sensibilă (realitatea aparentă), întunericul peșterii simbolizează ignoranţa umană analfabetă limitată, tenebrele sunt prejudecăți care ne limitează…

Citeste mai departe []


Teoria conspiraţieiTeoria conspiraţiei

Revenind la articolul nostru “Bază de tratament miraculoasă în munţi” publicat în 17 octombrie 2013, în urma cererilor Dvs. de a face publică locaţia exactă, vă aducem ultimele informaţii.

Citeste mai departe []


NASA studiaza universurile paraleleNASA studiaza universurile paralele

NASA a început un experiment menit a demonstra ştiinţific existenţa universurilor paralele, montând pe Staţia Spaţială Internaţională un spectofotometru menit a capta razele cosmice şi a căuta materia întunecată ori antimateria din vidul spaţiului interstelar, cu colaborarea unor cercetărori din toată lumea.

Citeste mai departe []


Realitatea virtualăRealitatea virtuală

Următoarea revoluţie tehnologică, realitatea virtuală, este pe cale de a schimba societatea, prin Palmer Luckey, patronul de 21 de ani al firmei Oculus Rift, şi Mark Zuckerberg, cel care vede în Facebook cea mai socială platformă creată vreodată.

Citeste mai departe []


În muzeul universităţii din Manchester, Marea Britanie, se află o statuie egipteană veche de 4000 de ani care se învârteşte în mod misterios, după cum afirmă Campbell Price, directorul muzeului. Fenomenul a fost filmat cu o cameră special instalată şi astfel, chiar şi cei mai neîncrezători au putut vedea cum zi de zi, statuia cu numele de Neb-Senu, reprezentând o ofrandă adusă Zeului Osiris, îşi schimbă poziţia fără a fi atinsă de cineva.
Citeste mai departe []

Chariklo - PRIMUL asteroid cu inelChariklo – PRIMUL asteroid cu inel

Chariklo este singurul asteroid înconjurat de un inel. Are 250 km şi se învârteşte în jurul Soarelui la peste două miliarde kilometri, între orbitele Saturn şi Uranus. Mai mult, el are chiar două inele, cu care surprinde omenirea, Saturn nemaifiind acum singurul astru cu inele.

Citeste mai departe []


Cascada MinunatăCascada Minunată

Una dintre cele mai spectaculoase cascade din lume se află în rezervația naturală Bigăr, exact la jumătatea distanţei dintre Polul Nord şi Ecuator, o zonă cu izvoare, chei, abrupturi calcaroase, văi, peșteri, poiene și pajiști, o faună variată din mamifere (urs brun, râs, lup, vulpe), păsări, reptile, broaște și pești, şi o floră (nuc, alun turcesc, ghimpe, bujor bănățean) specifice Munților Banatului.

Citeste mai departe []


Steaua fără numeSteaua fără nume

Există viaţă în Univers – anunţă NASA. O planetă M1 asemănătoare Pământului a fost descoperită de curând într-o zonă considerată locuibilă din Calea Lactee, deoarece acolo poate exista apă în stare lichidă, ceea ce permite existenţa vieţii.

Citeste mai departe []


Marele Zid Chinezesc - Secrete păstrate de veacuriMarele Zid Chinezesc – Secrete păstrate de veacuri

Marele Zid Chinezesc este cea mai mare construcție de pe glob, cu o lungime de 21.196,18 km, ridicat în scopul de apărare a graniței imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade ce veneau din nordul Chinei.

Citeste mai departe []


Misterul din Valea MorţiiMisterul din Valea Morţii

Racetrack Playa este un lac secat din din Statele Unite, situat la nord de Munții Panamint în Parcul Național Death Valley (Valea Morţii), California. Acest loc este cunoscut pentru rocile sale mobile, care începând din anul 1900 au început să se deplaseze singure, din motive misterioase.

Citeste mai departe []


Oraș preistoric în Triunghiul DragonuluiOraș preistoric în Triunghiul Dragonului

Marea Diavolului sau Triunghiul Dragonului este antipodul Triunghiul Bermudelor, în Pacificul de Vest. Japonezii au numit zona « Ma no Umi » , Marea Diavolului, pentru mai multe decese tragice și evenimentele climatice inexplicabile care au avut loc acolo, dispariții de nave și chiar avioane…

Citeste mai departe []


Undele gravitaționale prevăzute de Einstein au fost în sfârșit descoperiteUndele gravitaționale prevăzute de Einstein au fost în sfârșit descoperite

Această epocală descoperire este numită Sfântul Graal al cosmologiei, căci în martie 2014, cercetătorii au surprins primele unde de după Big Bang, după cum anunță Universitatea Harvard. În fizică, undele gravitaționale sunt oscilații ale curburei spațiu – timp.

Citeste mai departe []


Charlottenburg - satul rotund din RomâniaCercurile vindecătoare

Aşa au fost numite cercurile apărute în lanuri de grâu, perfecte în detalii microscopice ca şi geometria sacră, construită din ţesătura materiei-spirit, şi formate pe timp de noapte, concomitent cu apariţia unor globuri luminoase fără explicaţie, cercuri despre care se spune că ar avea benefice acţiuni…

Citeste mai departe []


Nebuloasa CarinaDegetul lui Dumnezeu – Nebuloasa Carina

Nebuloasa Carina (NGC 3372) este mare şi strălucitoare, şi include mai multe clustere de stele deschise, printre care Eta Carinae si HD 9312A, două dintre cele mai masive şi luminoase stele din galaxia noastră, Calea Lactee. Citeste mai departe []


Supradotaţi - copii indigoSupradotaţi – copii indigo

Boriska Kipriyanovich este un copil precoce sau indigo, născut la 11 ianuarie 1996 la Volzhskiy, în Rusia, care poate să descrie în amănunt Lemuria – continentul ipotetic situat în Oceanul Indian, deseori confundat cu continentul Mu din Pacific -, şi civilizaţia marţiană, de unde este originar prin reîncarnare.

Citeste mai departe []


Preistorie : Little Foot, decan al omenirii, dinainte de LucyPreistorie : Little Foot, decan al omenirii, dinainte de Lucy

Știința paleoantropologică afirmă că cei mai vechi hominizi cunoscuți sunt Australopithecus. Această familie a trăit în urmă cu 4 – 1.5 milioane ani, în Africa. Din sânul său a apărut omenirea, de aproximativ 2,4 milioane de ani.

Citeste mai departe []


Istoria celor mai stranii dispariţii de avioaneIstoria celor mai stranii dispariţii de avioane

Avionul Boeing 777 MH370 Malaysia Airlines a dispărut cu 239 de persoane la bord sâmbătă 8 martie, dar telefoanele pasagerilor continuă să sune, iar câteva pașapoarte au fost furate, dând naştere la multe scenarii şi speculaţii neconfirmate până în prezent.

Citeste mai departe []


Litofonul StradivariusMuzică preistorică : concert de pietre din neolitic

Strămoșii noștri preistorici cântau concerte în piatră, iar sunetul lor ne-a parvenit intact, dupa mii de ani, ca în exemplul pietrelor muzicale din Sahara neolitică. Litofonul este un instrument muzical datând din preistorie, întâlnit în special în China.

Citeste mai departe []


Blestemul FaraonuluiBlestemul Faraonului

Tutankhamon (n. 1341 î.Hr. – d. 1323 î.Hr.) a fost un faraon din dinastia a 18-a, conducătorul Egiptului între anii 1333 î.Hr. – 1324 î.Hr. El este fiul faraonului Amenhotep IV (Akhenaton) și al reginei Kiya, făcând parte din Noul Regat, dinastia a 17-a, numită și Epoca de aur a faraonilor.

Citeste mai departe []


Mumiile din Tarim și Cultura CucuteniMumiile din Tarim și Cultura Cucuteni

În deşertul Taklamakan din China, regiunea Xinjiang, în apropierea Drumului Mătăsii, au fost descoperite mumiile din bazinul Tarim, vechi de 4000 de ani însă foarte bine conservate, datorită solului alcalin și a atmosferei uscate. Originile lor sunt în mare parte europene, siberiene si mongoloide, majoritatea cu trăsături tipice tipului caucazian.

Citeste mai departe []


Călătoria în timp: Experimentul PhiladelphiaCălătoria în timp: Experimentul Philadelphia

Prin teoria relativităţii, Einstein a dovedit că trecutul, prezentul şi viitorul există în acelaşi timp, precum numerele întregi : nu este nevoie ca 1 să dispară, ca să apară 2, ori ca 3, 4 şi 5 să apară doar după dispariţia numerelor anterioare.

Citeste mai departe []


Poarta deschisăPoarta deschisă

Se ştie, de-acum, că în Bucegi există o poartă deschisă spre o lume necunoscută nouă, şi deja nu mai e un secret pentru nimeni că ea se deschide o singură dată pe an, în ziua de 28 noiembrie, puţin înainte de apusul soarelui, mai exact chiar în momentul în care piramida soarelui începe a se forma deasupra Sfinxului şi a-şi face simţită prezenţa prin încărcătura energetică, puternic resimţită de toţi cei prezenţi.

Citeste mai departe []


Pilda călugărului IuliannisPilda călugărului Iuliannis

Despre călugărul Iuliannis s-a vorbit mult prin împrejurimile Bucegilor, şi se mai spun şi acum poveşti, seara, la gura sobei. Doar bătrânii îşi mai amintesc de el, aşa cum îl ştiu din istorisirile părinţilor şi bunicilor lor, căci cei care l-au cunoscut nu mai sunt demult printre noi, iar învăţăturile rămase de la el sunt, cu trecerea timpului, pierdute în uitare…

Citeste mai departe []


Tainele UniversuluiTainele Universului

De câte ori vi s-a întâmplat să întâlniţi un om pentru prima dată, şi să aveţi impresia că îl cunoaşteţi? Ori să auziţi o voce pe care parcă aţi mai auzit-o undeva… Ori o frază pe care o recunoaşteţi, deşi nu vă amintiţi de unde… Să faceţi, să vedeţi, ori să auziţi, pentru prima dată, lucruri ce par că se repetă, demult ştiute…

 Citeste mai departe []


Tezaurul PământuluiTezaurul Pământului

Se numeşte Tezaurul Pământului (Ksitigarbha, în sanscrită) şi este unul dintre cei mai veneraţi călugări budişti, un bodhisattva al compasiunii menit să-i elibereze pe cei aflaţi în suferinţă şi în infern, preluând sufletele credincioşilor şi îndreptându-le spre Paradisul Pământului Pur, fiind considerat şi un ocrotitor al oamenilor aflaţi în pragul morţii.

Citeste mai departe []


Ştiinţă - medicină : viaţa de după moarteŞtiinţă – medicină : viaţa de după moarte

Ştim cu toţii că acum, la câteva milenii după vremea faraonilor care îşi îmbălsămau trupurile pentru a străbate eternitatea, mulţi oameni aşteaptă progresul medicinei pentru a fi decongelaţi. Ei se află izolaţi în capsule ermetice la Alcor Life Extension, centrul medical care are o sută de pacienţi congelaţi şi treizeci de animale de companie…

Citeste mai departe []


Scheletul uriaşScheletul uriaş – un mister dezlegat

De câte ori nu am simţit că suntem rătăciţi în această lume, şi că locul nostru biologic este complet diferit de cel real? Sunt gânduri cărora poate nu le dăm importanţă, neştiind că aşa cum există vârsta biologică, diferită de cea cronologică, le fel există şi posibilitatea de a nimeri din întâmplare şi complet rătăciţi, într-o existenţă paralelă timpului predestinat…

Citeste mai departe []


Clickul care aduce bani pe netClickul care aduce bani pe net

Primim cu toţii mesaje care ne invită să facem un singur click, pentru a câştiga bani pe net. Şi uneori o facem, poate din curiozitate ori reflex, iar linkul care se deschide este uneori doar o reclamă care nu ne interesează, dar alteori se întâmplă să fie o pagină cu adevărat fermecătoare şi, captivaţi de imaginile ori informaţiile găsite, ajungem a uita de banii promişi…
Citeste mai departe []


Castelul blestematCastelul blestemat

Castelul se înalţă alb şi majestuos, pe malul râului înspumat. I se spune le Château de la Rivière şi este cel mai vechi castel medieval din zonă, păstrător de legende care timp de sute de ani au îngrozit locuitorii, şi-apoi au fost uitate, treptat, iar astăzi… astăzi cine mai crede în poveşti ?!

Citeste mai departe []

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*