Fizica cuantică a emis teoria conform căreia sufletul este format din substanţe cuantice care reprezintă părţi din structura fundamentală a universului, şi conştiinţa este o parte integrantă a universului, putând să existe şi în afara corpului, iar Biologia cuantică în fotosinteză funcţionează pe aceleaşi legi ale mecanicii cuantice. Vă invităm la o incursiune în Miracolul Vieţii. Bun venit pe fenomene-paranormale.ro!

Redactia

Webmaster şi autor: Ing. Iulia T.
Editor şi redactor: Prof.Tp. I.Serban
Echipa tehnică : Depart.Log.Ing.L.Stancu
Şef laborator exerimental Ing. Valeriu Tornea
Corespondent Asia, Dr. I.Siri, sediul Moscova
Trimis special Canada si Los Angeles, Av.D.Makasso
Centru cercetare Africa, Dr. Lazreg Hajdri
Corecpondent Africa, Togo, Aristide Zinsou

Despre autor

Ing.Iulia.Toyo este un cercetător încă tânăr, dar deja recunoscut în domeniul paranormalului. După serioase cercetări experimentale şi participări la misiuni speciale, cu cercetări în teren precum şi în laborator, alături de echipa sa de experţi formată din fizicieni, chimişti, medici şi istorici, oameni tineri reuniţi din mai multe ţări ale lumii, a făcut numeroase cercetări în domeniul terapiilor alternative şi al fenomenelor paranormale şi extrasenzoriale, în prezent, în paralel cu munca de cercetare, dezvăluind în aceste pagini rezultatele muncii sale, precum şi preziceri despre viitorul acestor activităţi de mare interes.

Mistere bibliei2: Grădina Edenului

Michelangelo-Capela Sixtina

Michelangelo-Capela Sixtina

Grădina minunată sau Paradisul, Edenul este locul unde Geneza plasează un perimetru geografic în care primii oameni au trăit în armonie cu divinitatea, originea numelui regăsindu-se în ebraică – în traducere “încântare”, și termenul sumerian EDIN – “țara deschisă”, termen folosit de sumerieni pentru terenurile aflate la vest de Eufrat.

Povestea Creației din Geneză ne spune că așezarea Grădinii Eden ar fi fost între cele patru râuri: Phison, Gosen, Tigru și Eufrat, și cele trei regiuni: Havila, Asiria și Cuș (Etiopia) – leagănul civilizației descoperit de paleontologi.

Și cum multă lume a vrut să localizeze exact acest loc al Raiului pe Pământ, de aici încep speculațiile.

Ipotezele situează Edenul în nordul Mesopotamiei, în apropierea râurilor Tigru și Eufrat, în Irak, Africa și Golful Persic, undeva în Orientul Mijlociu; în Islam numele râurilor paradisului sunt: Saihan (Sîrdaria), Jaihan (Amudaria), Furat (Eufrat) și Nil; după arheologul Juris Zarins, râul biblic Gihon corespunde cu Al-Qurnah din Irak, iar râul Pison corespunde cu râul Kuwait; Grădina Edenului era o vale fertilă joasă în Golful Persic, ce fusese inundat când mările au crescut peste nivelul celei mai joase trecători din munții de lângă strâmtoarea Ormuz; în sudul Sumeriei, pe o insulă descrisă ca fiind “locul de unde Soarele răsare” și “Pământul celor vii”, ce are are asemănări cu relatările Genezei; o Grădină înainte de potop în Iran, cea originală, și alta după potop în Bahrein.

Lectorul Universității din Exeter, Francesca Stavrakopoulou, specializată în studii biblice ebraice, afirmă că Adam era de fapt regele iudeu Zedechia, alungat de armata babiloniană din Templul lui Solomon, după decizia sa de a nu mai plăti tributul datorat lui Nabucodonosor al II-lea, șarpele biblic reprezentând de fapt cultul șarpelui Nehuștan, cult sfârșit odată cu acest templu.

Mormonii situează Grădina Edenului în Jackson County, Missouri; gândirea vest-europeană o situează în Marea Britanie, scoțieni – în Mointeach Bharbhais, iar Alan Millard afirmă că Gradina Eden nu este decât un loc al memoriei culturale a unor vremuri când omul trăia simplu și în armonie din darurile Dumnezeiești…

Grădina Edenului a fost reprezentată în artă, în picturi celebre – Cranach, Michelangelo, în literatură – Paradisul pierdut al lui John Milton, și a suscitat de-a lungul timpului multe controverse în privința locului exact.

Articol scris de

Leave a Reply

  

  

  

Blue Captcha Image Refresh

*