Stiri

Citeste posturi asemanatoare recomandate

Adrianne Haslet-Davis - de neînvins!

  "O ființă umană nu poate fi niciodată înfrântă", a asigurat Hugh Herr, directorul departamentului de teatru, el însuși infirm în ...

Citeste mai mult

Autostradă pe Ocean

  Overseas Highway este o parte de 205 km a autostrăzii ce traversează SUA din Maine - graniţa cu Canada, până ...

Citeste mai mult

Poza zilei: Teste militare în China

    Un soldat de la frontiera Armatei de Eliberare a Poporului sare printr-un inel de foc. Aceasta este o parte a ...

Citeste mai mult

Statistici ruşinoase ale noii ordini mondiale

Conform statisticilor mondiale, populatia subalimentată în 2010 era de 925 milioane de persoane : Burundi = 73%, Erythrée = 65%, ...

Citeste mai mult

Infernul din spatele paradisului turistic

Visăm uneori la destinatia turistică paradisiacă a Insulelor Maldive, care atrag prin plajele lor cu nisip fin și hoteluri de ...

Citeste mai mult

Omul care a murit de două ori

Sunt miracole care se întâmplă în zilele noastre, sub ochii noștri și ai presei, și care nu pot decât să ...

Citeste mai mult

NASA : 715 planete noi

NASA anunţă descoperirea a 715 planete noi. Până acum au fost descoperite, în tolal, 1.000 de planete în galaxia noastră. Patru ...

Citeste mai mult

Înviere miraculoasă după 40 de zile

Nu oricine stăpâneşte secretele reîntoarcerii din moarte, însă fachirul Sadhu Haridas a reuşit acest incredibil miracol. Maharajul de Punjab, Ranjit ...

Citeste mai mult

Imprimanta 3D

10 case pe zi, organe personalizate de transplant și mâncare pentru toată planeta, ba chiar și pentru Marte! Nu, nu este ...

Citeste mai mult

Conspiraţii, microcipuri şi cartografierea creierului

"Brain Initiative" este numele unui program al Pentagonului sprijinit de Obama şi finanţat cu peste o sută milioane de dolari. ...

Citeste mai mult


În data de 12 februarie este Ziua Internațională a copiilor soldați.

Copiii-Soldați

În data de 12 februarie este Ziua Internațională a copiilor soldați.

Mii de copii, băieți și fete, sunt înscriși în grupurile armate ca soldați, bucătari, mesageri, etc., un fenomen care afecteaza aproape 300.000 de copii din mai multe țări de pe continentul african.

Citeste mai departe []


Misteriosul Crater GiganticMisteriosul Crater Gigantic

În Siberia a apărut din senin, de câteva zile, un misterios crater gigantic, cu un diametru de 80 de metri. Oamenii de ştiinţă din întreaga lume s-au adunat la faţa locului pentru a studia neobişnuitul fenomen. Se caută explicaţii şi se emit ipoteze: un meteorit, extratereştrii, explozii inexplicabile… sunt doar câteva din variantele emise până acum, însă originea lui rămâne un mister, ca şi lungimea lui, imensul crater fiind încă neexplorat.


Autostradă pe OceanAutostradă pe Ocean

Overseas Highway este o parte de 205 km a autostrăzii ce traversează SUA din Maine – graniţa cu Canada, până la Key West – Florida.


Ziua copilului African16 Iunie, Ziua Copilului African

În 16 iunie 1976, în Africa de Sud, la Soweto, în timpul apartheidului și cu susținerea mișcării Conștiința neagră, mii de copii și studenți au ieșit în stradă pentru a cere dreptul la educație și cultură. Autoritățile au deschis focul asupra mulțimii dezarmate și au omorât sute de copii, pe lângă miile de răniți. Hector Pieterson de 12 ani, unul dintre primii uciși, a devenit simbolul represiunii, iar fotografia luată de Sam Nzima, cu băiatul purtat în brațe de un coleg, a făcut înconjurul lumii. În săptămânile următoare, revoltele s-au înmulțit, cu alte mii de morți și răniți, până la sfârșitul regimului de apartheid.

Citeste mai departe []


Conspiraţii, microcipuri şi cartografierea creieruluiConspiraţii, microcipuri şi cartografierea creierului

„Brain Initiative” este numele unui program al Pentagonului sprijinit de Obama şi finanţat cu peste o sută milioane de dolari. Ce prevede el? Din ceea ce s-a putut afla până acum, este vorba de implantarea unor microprocesoare în creierul soldaţilor, pentru cartografierea creierului. Scopul proiectului se spune că ar fi unul pur medical, în vederea tratării bolilor psihice provocate de război, depresie, stress, vicii post-traumatice.

Citeste mai departe []


Înviere miraculoasă după 40 de zileÎnviere miraculoasă după 40 de zile

Nu oricine stăpâneşte secretele reîntoarcerii din moarte, însă fachirul Sadhu Haridas a reuşit acest incredibil miracol. Maharajul de Punjab, Ranjit Singh, auzind de puterea fachirului de a se dedica meditaţiei, controlându-şi corpul şi energia lui vitală, l-a chemat la el, neîncrezător în minuni şi spre a se convinge personal. Fachirul a ţinut o dietă cu lapte, apoi şi-a oprit respiraţia şi bătăile inimii, intrând în meditaţie pofundă, asemănătoare morţii.

Citeste mai departe []


Bani cu sufletCum să primeşti un plic cu bani

Nu e glumă, ci un fel de joc inventat de un filantrop din California, care oferă bani pe o reţea de socializare, anonim şi sub forma unei aventuri în căutarea comorii.

Mai exact, el ascunde un plic cu bani, apoi dă câteva indicii despre locul unde s-ar putea afla, de genul: “La a treia staţie, unde se termină iarba”, etc.

Citeste mai departe []


Infernul din spatele paradisului turisticInfernul din spatele paradisului turistic

Visăm uneori la destinatia turistică paradisiacă a Insulelor Maldive, care atrag prin plajele lor cu nisip fin și hoteluri de lux pentru turiștii foarte bogați.

Ceea ce însă nu se cunoaște prea bine este faptul că în spatele acestui paradis se află infernul: din 27 aprilie, arhipelagul a reinstaurat pedeapsa cu moartea pentru copii.

Citeste mai departe []


Ploaia cu animalePloaia cu animale

Este un fenomen meteorologic ciudat, reprezentând căderi de animale din cer, uneori de o singură specie, iar alteori în combinaţii de specii diverse. Martori ai fenomenului se regăsesc în multe ţări şi în multe epoci, născând mistere şi controverse de-a lungul timpului. Cel mai adesea, ploile conţin peşti, broaşte şi păsări, uneori chiar îngheţate şi prinse în blocuri de gheaţă, fenomen explicat de unii cercetători, în special în timpul tornadelor, prin migraţia unor valuri înspumate din apele mărilor şi oceanelor, ce ar conţine astfel de animale mici, care apoi sunt aruncate pe ţărm, sub formă de ploi de animale.

Citeste mai departe []


Mohenjo-daro...explozie atomică antică?Mohenjo-daro…explozie atomică antică?

Mohenjo-daro se află în India, şi în traducere ar însemna “muntele morţilor”.

Aici se găseşte un sit arheologic ce adăposteşte vestigiile celor mai mari cetăţi din epoca bronzului indian. Se află în Pakistan, la 300 km de Karachi.  Aflat în stare bună de conservare, situl reprezintă o bună sursă de informaţii. Aflăm astfel că cetatea a fost construită în mileniul al treilea înainte de Hristos şi abandonată la sfârşitul secolului opt, înainte de Hristos, abandon ce pare legat de schimbarea cursului fluviului Indus.

Citeste mai departe []


Tinereţe fără de bătrâneţe şi inteligenţă regenerativăTinereţe fără de bătrâneţe şi inteligenţă regenerativă

A fost numită proteina întineririi, studiindu-se la Harvard Stem Cell Institute şi în multe centre ştiinţifice ale lumii. Se numeşte GDF11 şi este proteina implicată în formarea de mesodermal și neurogeneză, în timpul dezvoltarii embrionare. Dacă în trecut toţi experţii în neurogeneză erau de acord că neuronii nu se regenerează, în 1962 Joseph Altman a observat apariţia de noi neuroni la şoarecele adult, fapt confirmat în 1979 de Michael Kaplan…

Citeste mai departe []


Imprimanta 3DImprimanta 3D

10 case pe zi, organe personalizate de transplant și mâncare pentru toată planeta, ba chiar și pentru Marte!

Nu, nu este o nouă ofertă electorală, ci viitorul care se întâmplă chiar azi, sub ochii noștri. Trăim vremuri în care ce se prefigura ieri ca fiind de viitor și lumea privea neîncrezătoare, azi deja e trecut și pare banal.

Citeste mai departe []


Statistici ruşinoase ale noii ordini mondialeStatistici ruşinoase ale noii ordini mondiale

Conform statisticilor mondiale, populatia subalimentată în 2010 era de 925 milioane de persoane : Burundi = 73%, Erythrée = 65%, Zambie = 47%, Haiti = 45%, Ethiopie = 40%, Congo Brazzaville = 37%, Mozambique, Tanzanie şi Soudan = 39%, Timor = 38%, Ouganda = 35%, Namibie = 34%, Madagascar et Zimbabwe = 33%, Corée du Nord = 32%, Centrafrique = 30%.

Citeste mai departe []


Bushidō și misterul cireşului spaţialBushidō și misterul cireşului spaţial

În cartea „Bushidō, sufletul Japoniei”, o referință în filosofia morală și marțială, Inazō Nitobe ne vorbeşte despre floarea de cireş, simbol al sufletului japonez, „Floare sălbatică parfumată la răsăritul soarelui.”

Citeste mai departe []


Comunicat uluitor despre Bani şi FMIComunicat uluitor despre Bani şi FMI

ONG Oxfarm anunţă că, potrivit ultimelor calcule şi estimări, 67 dintre cele mai bogate persoane din lume deţin jumătate din toată bogăţia globului pământesc!

Citeste mai departe []


Ucraina - decizii neobișnuiteUcraina – decizii neobișnuite

Anexarea Crimeei de către Rusia a dat naştere multor proteste, precum şi unor decizii de părăsire a zonei de către mari companii din lume. McDonald’s suspendă activitatea restaurantelor sale şi anunţă că vechii angajaţi pot fi transferaţi la restaurante similare din Ucraina…

Citeste mai departe []


Joaca de-a DumnezeuJoaca de-a Dumnezeu

Cercetătorii au reuşit să realizeze în laborator un cromozom artificial, adică o structură nucleoproteică formată din asocierea unei molecule de ADN cu proteine.

Citeste mai departe []


Adrianne Haslet-Davis - de neînvinsAdrianne Haslet-Davis – de neînvins!

„O ființă umană nu poate fi niciodată înfrântă”, a asigurat Hugh Herr, directorul departamentului de teatru, el însuși infirm în urma unui accident.

Adrianne, o dansatoare profesionistă de 33 de ani, este din nou pe scenă, cu piciorul amputat după atentatul din Boston din 15 aprilie, și ajutată de o proteză, pentru un număr de rumba.

Citeste mai departe []


Omul care a murit de două oriOmul care a murit de două ori

Sunt miracole care se întâmplă în zilele noastre, sub ochii noștri și ai presei, și care nu pot decât să ne uimească. Walter Williams, un american de 78 ani, a murit de două ori în două săptămâni!

Walter Williams, un american de 78 ani, a murit de două ori în două săptămâni!…

Citeste mai departe []


Cimpanzeii din labirintul virtualCimpanzeii din labirintul virtual

După cum știm deja, cimpanzeii manifestă un comportament social exterm de complex, folosesc aparate, învață și memorează, ba chiar suferă de criza de la patruzeci de ani… Deși dotați cu facultăți intelectuale avansate, ei totuși nu depășesc copiii la nivelul capacităților cognitive în diverse domenii.

Citeste mai departe []


Dispariție misterioasă de zbor MH370 Malaysia AirlinesDispariție misterioasă de zbor MH370 Malaysia Airlines

Un avion Boeing 777 Malaezia Airlines cu 239 de pasageri la bord, majoritatea chinezi, a dispărut în noaptea de 7-8 martie 2014 între Kuala Lumpur și Beijing. Singurele indicii disponibile pentru salvatori sunt două urme de combustibil în Marea Chinei de Sud. Malaezia a deschis o anchetă împotriva suspecților de terorism, urcați la bord cu pașapoarte furate.

Citeste mai departe []


Memoria cuanticăMemoria cuantică

La Universitatea Tehnică Darmstadt din Germania, cercetătorii au făcut un experiment ce pare puţin neobişnuit: au stocat lumina timp de un minut într-un cristal, împreună cu informaţiile sale digitale codificate.

Citeste mai departe []


Poza zilei: Teste militare în ChinaPoza zilei: Teste militare în China

Un soldat de la frontiera Armatei de Eliberare a Poporului sare printr-un inel de foc.

Citeste mai departe []


Marele canion marțianMarele canion marţian

Pentru a sărbători zece ani de la primele imagini luate de sonda Mars Express, în funcțiune din 2003, Agenția Spațială Europeană (ESA) a oferit utilizatorilor o nouă prezentare video de pe Planeta Roșie de cinci minute, în culoare și 3D.

Citeste mai departe []


Gaură neagră surprinsă în timp ce înghiţea o planetăGaură neagră surprinsă în timp ce înghiţea o planetă

O gaură neagră a fost surprinsă întâmplător de Agenţia Spaţială Europeană în timp ce înghiţea o planetă mai mare de 30 de ori decât Jupiter. Acest fenomen durează de câţiva ani.

Citeste mai departe []


Cea mai mare gaură neagra descoperită vreodatăCea mai mare gaură neagra descoperită vreodată

Numită gaura neagră galactică, este vorba de un monstru cu o masă echivalentă cu mărimi ce nu au putut fi măsurate cu exactitate, dar care oscileaza intre 6 si 37 de miliarde de ori masa Soarelui.

Citeste mai departe []


Gaura neagră mai masivă ca sistemul solarGaura neagră mai masivă ca sistemul solar

MQ1 este o gaură neagră descoperită recent în apropierea galaxiei spiral M83, de 100 km lăţime, considerată a fi mai masivă decât sistemul solar.

Citeste mai departe []


Seismoscop din anul 132 dHrSeismoscop din anul 132 dHr

Primul detector de cutremure a fost inventat în urmă cu 2000 de ani, de chinezul Zhang Heng, în anul 132 dHr. Acest aparat nu măsura mişcările scoarţei pământului, ci dezechilibrele dintre qi-ul cosmic yin şi yang, cauzate de dezaprobarea cerului faţă de faptele rele comise de dinastia conducătoare faţă de popor şi nevoile lui.

Citeste mai departe []


NASA : 715 planete noiNASA : 715 planete noi

NASA anunţă descoperirea a 715 planete noi. Până acum au fost descoperite, în tolal, 1.000 de planete în galaxia noastră. Patru dintre aceste planete se află în aşa-numita zonă locuibilă de pe orbita unei stele, ceea ce înseamnă că ar putea susţine forme de viaţă.

Citeste mai departe []


Planetă cu apă din afara Sistemului SolarPlanetă cu apă din afara Sistemului Solar

În atmosfera unei planete din afara Sistemului Solar, Tau Boötis, de dimensiuni similare cu ale lui Jupiter, astronomii au descoperit apă.

Citeste mai departe []


Dubai, Emiratele Arabe UniteDubai, Emiratele Arabe Unite

Oraşul are cea mai mare concentraţie de zgârie-nori din lume. Printre comorile sale, celebrul Burj Khalifa, înalt de 828 de metri.

Citeste mai departe []


Coreea în tenebreCoreea în tenebre

O fotografie luată de staţia spaţială internaţională în 30 ianuarie arată la nord China, la sud Coreea de Sud, iar între ele, Coreea de Nord abia luminată, în tenebre.

Citeste mai departe []


Ucraina în ruineUcraina în ruine

Ucraina este în ruine, situaţia economică fiind una extrem de complicată. Noul premier le-a spus de la început tuturor „Bine aţi venit în Iad”, anunţând o serie de măsuri nepopulare, menite a repara erorile care au împins Ucraina spre actualul dezastru economic.

Citeste mai departe []


Nature ClockIluzia timpului şi a morţii

Einstein zicea că “distincţia dintre trecut, prezent şi viitor este doar o încăpăţânată iluzie persistentă”, iar Platon numea timpul “o imagine în mişcare a eternităţii”. S-a afirmat că timpul nu ar fi decât produsul percepţiei umane, ori o proprietate fundamentală a universului. Pentru Newton, timpul era un flux continuu, iar Kant spunea că timpul nu este infinit, pentru că de fapt el nu există în sine.

Citeste mai departe []


În universul cunoscut, adică o parte neînsemnată din întregul univers, 73% reprezintă energia neagră, o formă de masă-energie dovedită doar teoretic până acum, care se comportă ca o gravitaţie repulsivă, ducând la accelerarea expansiunii universului.

Citeste mai departe []

Piramida uriaşă din AzorePiramida uriaşă din Azore

O piramidă uriaşă s-a descoperit sub apele Atlanticului, între insulele Sao Miguel şi Terceira din Azorele portugheze.Ea are baza perfect pătrată, cu vârfurile îndreptate spre cele patru puncte cardinale, o înălţime de 60 de metri şi aria bazei de 8000 metri pătraţi.

Citeste mai departe []


Ştiinţă : Lumea este o hologramă ?Ştiinţă : Lumea este o hologramă ?

Găurile negre

Găurile negre sunt printre obiectele cele mai opace din Univers, dar şi cele mai atractive, şi le putem detecta datorită imensei lor puteri de atracţie.

Citeste mai departe []


Stiinţă: Naşterea unei planeteStiinţă: Naşterea unei planete

Telescopul ALMA de pe platoul chilian din Anzi, la 5.000 de metri peste nivelul mării, a capturat primele imagini ale unui corp ceresc aflat la 456 de ani-lumină depărtare de Terra, în constelaţia Lupului, care arată cum se formează o nouă planetă.

Citeste mai departe []


David GlasheenDavid Glasheen trăieşte de 27 de ani pe o insulă pustie

David Glasheen, fost milionar, trăieşte de 27 de ani pe o insulă pustie din nord-estul Australiei, de când a fost părăsit de soţie şi şi-a pierdut averea, doar împreună cu cătelul Quasi.

Citeste mai departe []


Canibalism în Republica CentrafricanăCanibalism în Republica Centrafricană

Un bărbat care trecerea printr-o zonă din Bangui dominată de creştini a fost dat jos din autobuz, bătut cu pietre de o mulţime furioasă, înjunghiat şi incendiat, apoi Ouandja Magloire, un tânăr creştin, cunoscut sub porecla de „Câinele turbat”…

Citeste mai departe []


Al-Qaïda - la început de 2014Al-Qaïda – la început de 2014

Al- Qaeda a devenit o organizaţie de mişcare multi- structurată, ce controlează vaste teritorii din Irak (sub numele de ” Statul Islamic din Irak şi Levant „), Siria şi Yemen, şi au veritabile armate echipate cu arme de orice calibru, vehicule de transport şi blindate. Libanul a devenit un pământ de jihad.

Citeste mai departe []


Viaţa de după moarteViaţa de după moarte

În 12 ianuarie 1967, profesorul de psihologie de 73 de ani, James Bedford, care suferea de un cancer incurabil, a fost congelat, pentru a fi trezit la viaţă atunci când medicina va face progrese şi va găsi un remediu bolii sale.

Citeste mai departe []


În Arabia Saudită cad oameni din cerÎn Arabia Saudită cad oameni din cer

Fragmente umane au căzut din cer în oraşul Jeddah din Arabia Saudită, în faţa trecătorilor îngroziţi.

S-au făcut speculaţii dintre cele mai teribile şi înspăimântătoare…

Citeste mai departe []


Seul - Turnul invizibil InfinitySeul – Turnul invizibil Infinity

În apropierea aeroportului din Seul, turnul va avea 453 metri înălţime, cu 30 de metri mai mult ca Empire State Building, cu 40 de metri mai înalt ca turnurile gemene Petronas din Kuala Lumpur , dar mic față de cei 828 de metri ai Burj Khalifa din Dubai.

Citeste mai departe []


Val de frig polar în Statele Unite ale AmericiiVal de frig polar în Statele Unite ale Americii

Foto NASA : ” Sosirea valului de frig polar, în nord- estul Statelor Unite. ”

Luni 6/01/2014 , un val de frig polar abătut asupra New York, nord-estul şi centrul Statelor Unite, însoţit de ploaie şi zăpadă, uneori până la temperaturi de – 50 ° C .

Citeste mai departe []


Festival de sculptură în gheaţă din Harbin Festival de sculptură în gheaţă din Harbin

Deschiderea celei de a treizecea ediţii a Festivalului de sculpturi din gheaţă şi zăpadă în capitala provinciei Heilongjiang, Manciuria, la 05 ianuarie 2014.

Lucrări gigant, un castel mare şi multe replici de monumente celebre.

Citeste mai departe []


Blestemul castelului de La RivièreBlestemul castelului de La Rivière

Castelul medieval din Franţa, numit LeChâteau de la Rivière, împreună cu domeniul său viticol Fronsac, par a fi blestemate, după ce în decurs de 10 ani, acolo au murit ultimii trei proprietari succesivi, în accidente de avion.

Citeste mai departe []


Romanciera Arabă Balkis Melhem ucisă de către fraţii săiRomanciera Arabă Balkis Melhem ucisă de către fraţii săi

În Arabia Saudită, romanciera si scriitoarea Balkis Melhem a fost ucisă de către fraţii săi , din cauza poziţiilor sale de tolerantă faţă de alte secte islamice şi apropierea de laici.

Citeste mai departe []


Mesaj în sticlă Mesaj în sticlă

Un mesaj lăsat într-o sticlă de către cercetătorul american Paul Walker la 10 iulie 1959 în Arcticul canadian, la 800 de km de cea mai apropiată aşezare umană, a fost găsit în 2013.

Citeste mai departe []


Inginerul rus Mihail KalashnikovMikhail Kalashnikov

Inginerul rus Mihail Kalashnikov, inventator în 1947 al armei AK – 47 , care îi poartă numele, a murit la 23 decembrie 2013 în Izhevsk, Udmurtia, la vârsta de 94 ani.

Citeste mai departe []


Carmat - inima artificială totalăCarmat – inima artificială totală

În premieră mondială, implantarea unei inimi artificiale totale, realizată de profesorul Alain Carpentier şi numită Carmat, s-a efectuat la 18 decembrie de către echipa spitalului Georges Pompidou din Paris.

Citeste mai departe []


Cometa ISONCometa ISON

Supranumită „cometa secolului”, un bloc uriaş de gheaţă şi roci, a trecut pe lângă Soare la distanţa de 1,17 milioane de kilometri, joi 4 decembrie, în jurul orei 18.30 GMT, suportând temperaturi de 2.700 grade Celsius… Citeste mai departe []

2 comentarii la „Stiri

  1. Buna ziua doamna Toyo, va scriu din partea unei echipe de filmare din America. Dansii doresc sa realizeze un eposod despre Muntii Bucegi/ Sfinx. Ar dori sa stea de vorba cu domnia voastra, se poate , va rog ? Cu multumiri, Mihai Radu …

    Citeste mai mult pe: fenomene-paranormale.ro/stiri/ © Fenomene Paranormale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*