Bushidō și misterul cireşului spaţial

Bushidō și misterul cireşului spaţialÎn cartea „Bushidō, sufletul Japoniei”, o referință în filosofia morală și marțială, Inazō Nitobe ne vorbeşte despre floarea de cireş, simbol al sufletului japonez, „Floare sălbatică parfumată la răsăritul soarelui.”

Câteva semințe privenind de la un cireş milenar (conform unei legende locale, el ar avea 1250 ani), au fost trimise în noiembrie 2008 la Stația Spațială Internațională.

Întoarse pe Pământ, din ele a crescut un cireș care a înflorit cu şase ani mai devreme decât ceilalți, spre uimirea și bucuria preoților din templul Ganjoji.

Care este misterul cireşului din spațiu? Oamenii de ştiinţă nu ştiu răspunsul …

Şi încă o premieră: în trei ani, vom mânca mere modificate genetic. Aceşti pomi sunt creaţi de compania Okanagan Specialty Fruits din Columbia Britannică, pentru Canada și Statele Unite ale Americii, iar fructele lor nu se mai strică, pentru că s-a eliminat capacitatea lor de a produce oxidaza polifenol. Suntem asiguraţi că merele OGM nu prezintă niciun risc pentru sănătate sau natură.

Motoori Norinaga:

„Insule sacre ale Japoniei! Spiritul vostru Yamato Să fie admirat de către străini, Şi aşa, în aerul parfumat luminat de soarele dimineţii, Floarea de cireş să zboare spre zări, sălbatică și frumoasă! ”

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*