Fizica cuantică a emis teoria conform căreia sufletul este format din substanţe cuantice care reprezintă părţi din structura fundamentală a universului, şi conştiinţa este o parte integrantă a universului, putând să existe şi în afara corpului, iar Biologia cuantică în fotosinteză funcţionează pe aceleaşi legi ale mecanicii cuantice. Vă invităm la o incursiune în Miracolul Vieţii. Bun venit pe fenomene-paranormale.ro!

Redactia

Webmaster şi autor: Ing. Iulia T.
Editor şi redactor: Prof.Tp. I.Serban
Echipa tehnică : Depart.Log.Ing.L.Stancu
Şef laborator exerimental Ing. Valeriu Tornea
Corespondent Asia, Dr. I.Siri, sediul Moscova
Trimis special Canada si Los Angeles, Av.D.Makasso
Centru cercetare Africa, Dr. Lazreg Hajdri
Corecpondent Africa, Togo, Aristide Zinsou

Despre autor

Ing.Iulia.Toyo este un cercetător încă tânăr, dar deja recunoscut în domeniul paranormalului. După serioase cercetări experimentale şi participări la misiuni speciale, cu cercetări în teren precum şi în laborator, alături de echipa sa de experţi formată din fizicieni, chimişti, medici şi istorici, oameni tineri reuniţi din mai multe ţări ale lumii, a făcut numeroase cercetări în domeniul terapiilor alternative şi al fenomenelor paranormale şi extrasenzoriale, în prezent, în paralel cu munca de cercetare, dezvăluind în aceste pagini rezultatele muncii sale, precum şi preziceri despre viitorul acestor activităţi de mare interes.

Seismoscop din anul 132 dHr

Seismoscop din anul 132 dHrPrimul detector de cutremure a fost inventat în urmă cu 2000 de ani, de chinezul Zhang Heng, în anul 132 dHr. Acest aparat nu măsura mişcările scoarţei pământului, ci dezechilibrele dintre qi-ul cosmic yin şi yang, cauzate de dezaprobarea cerului faţă de faptele rele comise de dinastia conducătoare faţă de popor şi nevoile lui. Pe vremea aceea, cutremurele erau văzute ca mesaje importante din partea Cerului. Inventatorul Zhang Heng era astronom, matematician, inginer şi geograf în vremea dinastiei Han din 25-220 dHr. Seismoscopul lui era din bronz, asemănător cu un samovar mare, de 2 metri diametru, înconjurat de opt dragoni cu capul în jos, dispuşi pe opt coordonate cardinale şi fiecare ţinând în gură câte o bilă de bronz, pe care aşteaptă să o prindă cele opt broaşte cu gurile deschise. În cazul unui cutremur, bila cade printr-un mecanism încă necunoscut, iar sunetul metalului la cădere atrage atenţia la mare depărtare. Aşa s-a întâmplat în anul 138 dHr, când orientarea direcţiei pe care era plasat dragonul ce ţinea bila care a căzut arăta că seismul s-a petrecut la vest de Luoyang, fapt confirmat de un mesager, câteva zile mai târziu. În anul 2005, în oraşul natal al inventatorului, Zengzhou, s-a realizat o copie a acestui model, ce a fost experimentată în detectarea unor cutremure simulate. Toate au fost înregistrate cu succes. Ştiinţa zilelor noastre a trebuit să recunoască faptul că seismograful de acum 2000 de ani este la fel de bun ca şi aparatele moderne.

Articol scris de

Leave a Reply

  

  

  

Blue Captcha Image Refresh

*