Romanciera Arabă Balkis Melhem ucisă de către fraţii săi

Balkis

În Arabia Saudită, romanciera si scriitoarea Balkis Melhem a fost ucisă de către fraţii săi , din cauza poziţiilor sale de tolerantă faţă de alte secte islamice şi apropierea de laici.

Absolvent al Departamentului de Studii Islamice la Universitatea Roi Fayçal, profesor de şcoală elementară şi mamă a cinci copii, Melhem a scris mai multe povestiri şi romane literare şi a publicat recent o serie de articole critice la adresa ignoranţei care afectează familia Profetului. Fratele său mai mic este membru al Al – Qaeda. Iată un articol scris cu câteva zile înainte de moartea sa :

” Ei ne-au învăţat că cel care nu îşi îndeplineşte rugăciunea de grup, la moschee, este ipocrit. Tatăl meu a fost unul.

Că fumatul este vicios ! Fratele meu Mohamed este unul.

Că cei care nu poartă haine lungi vor merge în iad ! Fratele meu terek este unul.

Că frumuseţea mamei mele este o revoltă ! Dar .. nimeni nu ca mama mea.

Că Meriem sora mea, care ascultă cu plăcere cântecele lui Abdel-Halim-HAFEDH va avea foc, fără îndoială, în timpane. Trebuie să adaug că ea îl iubeşte ; va fi judecată cu el ? Dacă astfel judecă ei, mi-e teamă!

Că facultatea mea mixtă este o nelegiuire ! Cu toate acestea, aici am învăţat cea mai nobilă profesie, medicina.

Dar eu văd că tatăl meu este cel mai bun om din lume. Fratele meu Mohamed are o organizaţie de caritate într- una din şcolile din Australia, Tarek este un voluntar la un centru pentru copii orfani din oraş, sora mea Meriem a renunţat la căsătorie, ca să ne crească după moartea mamei noastre. Mama mea ? Ea este îngropată sub pământ. Facultatea mea ? Ea mi-a dat o familie fericită prin căsătoria cu şeful de chirurgie, am crescut trei copii orfani din prima lui căsătorie…

Mă tot întreb, de ce ne învaţă să-i urâm pe alţii ?

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*