Ploaia cu animale

Ploaia cu animaleEste un fenomen meteorologic ciudat, reprezentând căderi de animale din cer, uneori de o singură specie, iar alteori în combinaţii de specii diverse.

Martori ai fenomenului se regăsesc în multe ţări şi în multe epoci, născând mistere şi controverse de-a lungul timpului.

Cel mai adesea, ploile conţin peşti, broaşte şi păsări, uneori chiar îngheţate şi prinse în blocuri de gheaţă, fenomen explicat de unii cercetători, în special în timpul tornadelor, prin migraţia unor valuri înspumate din apele mărilor şi oceanelor, ce ar conţine astfel de animale mici, care apoi sunt aruncate pe ţărm, sub formă de ploi de animale. Această explicaţie nu este însă valabilă şi pentru alte soiuri de animale, care nu trăiesc de obicei în apele mărilor, cum ar fi pisicile şi câinii.

Aceste ploi au fost evocate şi de Biblie, dar şi de alte scrieri vechi, precum cele egiptene şi greceşti, ori cele ale Evului Mediu.

În epoca modernă, martori din ce în ce mai mulţi au descris aceste ploi, de exemplu ploaia de şoareci galbeni în 1578 în oraşul norvegian Bergen, apoi în 1962 ploi de broaşte la Tournai, altele s-au semnalat în Norfolk, în 1636 în Franche-Comté – ploi de păsări, 1836 în Cahors, ori în 1861 la Singapore.

În lipsa explicaţii lor ştiinţifice, au fost emise şi multe opinii ezoterice, fondate pe existenţa unor multiple dimensiuni de spaţiu-timp, prin care s-ar putea explica teleportarea unor animale în locuri unde ele nu ar trebui să se afle.

Alte teorii presupun existenţa unor teste secrete ale industriei militare ce deţine tehnologii şi arme electromagnetice ce ar putea manipula în mod artificial mediul, dând astfel naştere, în urma diverselor experienţe, şi unor asemenea manifestări uluitoare, precum ploile de animale.

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*