Mohenjo-daro…explozie atomică antică?

Mohenjo-daro...explozie atomică antică?Mohenjo-daro se află în India, şi în traducere ar însemna “muntele morţilor”.

Aici se găseşte un sit arheologic ce adăposteşte vestigiile celor mai mari cetăţi din epoca bronzului indian. Se află în Pakistan, la 300 km de Karachi.  Aflat în stare bună de conservare, situl reprezintă o bună sursă de informaţii. Aflăm astfel că cetatea a fost construită în mileniul al treilea înainte de Hristos şi abandonată la sfârşitul secolului opt, înainte de Hristos, abandon ce pare legat de schimbarea cursului fluviului Indus.

Cele pste o sută de hectare de ruine au scos la iveală construcţii ridicate din lemn prelucrat ca în cele din Mesopotamia, în care se estimează a fi trăit circa 40.000 de persoane. Casele aveau săli de baie şi sisteme de canalizare a apelor uzate, se practica irigaţia terenurilor, dar s-au găsit şi multe statuete şi scrieri pe piatră. Oraşele au fost distruse şi reconstruite de cel puţin şapte ori, până la abandonarea lor, din cauze necunoscute.

Una dintre cauzele presupuse ar putea fi o uriaşă explozie atomică, fapt susţinut de cenuşa radioactivă găsită în Rajasthan, unde cercetătorii indică posibilitatea existenţei unei explozii atomice, în urmă cu aprox.10.000 de ani, fapt ce explică şi rata mare de cancer şi malformaţii congenitale a locuitorilor din zonă.

În textul antic indian Mahabharata este descrisă o astfel de explozie, dspre care se spune că a zguduit universul, ridicând o coloană de fum şi flăcări cât 10.000 de sori, ca un imens mesaj al morţii.

Acesta nu este singular, alte texte indiene povestind despre scene asemănătoare, în care exploziile omorau armate întregi, dar şi Biblia prezintă dovezi de arme nucleare, iar descoperirea unor cadavre cu un nivel radioactiv de cincizeci de ori mai mare decât normal, pare să confirme ipoteza existnţei unor războaie nucleare preistorice.

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*