Fizica cuantică a emis teoria conform căreia sufletul este format din substanţe cuantice care reprezintă părţi din structura fundamentală a universului, şi conştiinţa este o parte integrantă a universului, putând să existe şi în afara corpului, iar Biologia cuantică în fotosinteză funcţionează pe aceleaşi legi ale mecanicii cuantice. Vă invităm la o incursiune în Miracolul Vieţii. Bun venit pe fenomene-paranormale.ro!

Redactia

Webmaster şi autor: Ing. Iulia T.
Editor şi redactor: Prof.Tp. I.Serban
Echipa tehnică : Depart.Log.Ing.L.Stancu
Şef laborator exerimental Ing. Valeriu Tornea
Corespondent Asia, Dr. I.Siri, sediul Moscova
Trimis special Canada si Los Angeles, Av.D.Makasso
Centru cercetare Africa, Dr. Lazreg Hajdri
Corecpondent Africa, Togo, Aristide Zinsou

Despre autor

Ing.Iulia.Toyo este un cercetător încă tânăr, dar deja recunoscut în domeniul paranormalului. După serioase cercetări experimentale şi participări la misiuni speciale, cu cercetări în teren precum şi în laborator, alături de echipa sa de experţi formată din fizicieni, chimişti, medici şi istorici, oameni tineri reuniţi din mai multe ţări ale lumii, a făcut numeroase cercetări în domeniul terapiilor alternative şi al fenomenelor paranormale şi extrasenzoriale, în prezent, în paralel cu munca de cercetare, dezvăluind în aceste pagini rezultatele muncii sale, precum şi preziceri despre viitorul acestor activităţi de mare interes.

Tinereţe fără de bătrâneţe şi inteligenţă regenerativă

Tinereţe fără de bătrâneţe şi inteligenţă regenerativăA fost numită proteina întineririi, studiindu-se la Harvard Stem Cell Institute şi în multe centre ştiinţifice ale lumii.

Se numeşte GDF11 şi este proteina implicată în formarea de mesodermal și neurogeneză, în timpul dezvoltarii embrionare.

Dacă în trecut toţi experţii în neurogeneză erau de acord că neuronii nu se regenerează, în 1962 Joseph Altman a observat apariţia de noi neuroni la şoarecele adult, fapt confirmat în 1979 de Michael Kaplan, iar la sfârşitul anilor 80, studiindu-se cum pot învăţa păsările diferite cântece, Fernando Nottebohm arată că numărul de neuroni creştea la canari în timpul împerecherii, când ei învăţau cântece noi, pentru a atrage femelele.

Astfel, neurogeneza devenea posibilă şi la maturitate, iar Elizabeth Gould a descoperit ulterior dovezi ale neuronilor nou-născuţi în creierul unor maimuţe adulte.

Fred Gage şi Peter Eriksson au arătat că acelaşi lucru se poate întâmpla şi în creierul uman, deschizând astfel o nouă eră: calea către explorarea procesului de întinerire şi regenerare neuronică, a cărei cheie fiind tocmai proteina GDF11, ce va fi testată şi pe oameni, în circa cinci ani.

Primele rezultate obţinute la Harvard în experienţele de parabioză – înlocuirea sistemului circulator al unui șoarece tânăr cu cel al unui șoarece bătrân şi invers – au dat rezultate spectaculoase, animalul bătrân prezentând o regenerare accelerată a ţesuturilor.

Spectaculoasa legătură dintre procesul de întinerire şi cel de regenerare a inteligenţei este de fapt normală, căci altfel, ne întrebăm ce rost ar avea să întinerim, dacă nu putem deveni şi mai inteligenţi? Viitorul se apropie cu paşi repezi şi cu răspunsuri care, fireşte, vor da naştere la alte întrebări, provocări şi căi de urmat.

Articol scris de

Leave a Reply

  

  

  

Blue Captcha Image Refresh

*