Marele Zid Chinezesc – Secrete păstrate de veacuri

Marele Zid Chinezesc - Secrete păstrate de veacuri Marele Zid Chinezesc este cea mai mare construcție de pe glob, cu o lungime de 21.196,18 km, ridicat în scopul de apărare a graniței imperiului chinez contra atacurilor popoarelor nomade ce veneau din nordul Chinei.

Multe legende şi secrete au rămas de peste două mii de ani trecuţi de la construcţia lui, dintre care vă prezentăm legenda învăţatului chinez Lao Tse, întemeietorul taoismului – filozofie ce afirmă calea cooperării dintre om și cursul lumii naturale, principiile acestei tendințe putând fi descoperite în ritmurile regulate ale apei, gazelor și focului, ritmuri care sunt ulterior întipărite sau reproduse în cele din piatră și lemn, și în multe forme ale artei.

Se spune că Lao Tse a dispărut pentru totdeauna, în mod misterios, după ce a trecut prin Poarta de Jad. Când a ajuns călare pe bivol în locul respectiv, paznicul porţii l-a convins să-şi întrerupă călătoria şi să pună pe hârtie învăţăturile sale. Timp de câteva zile, Lao Tse şi-a notat toate ideile şi gândurile, rezumate în 5.000 de caractere. După aceasta, el a trecut prin Poarte de Jad şi nimeni nu l-a mai văzut şi nu a mai auzit nimic despre el, doar scrierile sale rămânând veşnic, la fel ca şi Marele Zid Chinezesc, păstrător de legende şi secrete antice.

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*