Misterele Biblice15: orașul legendar al regelui biblic David

Misterele Biblice: orașul legendar al regelui biblic DavidPovestim istoria dintr-un punct de vedere literar și științific, fără intenţie profetizantă. Cine era David, prezentat în Biblie ca cel de al doilea rege al lui Israel? David sau DWYD în ebraică înseamnă ” iubit „.

Erou al Israelului, David l-a învins pe uriașul Goliat cu o praștie, apoi a fost al doilea rege al Regatului unit al Israelului, proclamat ca Mesia, conform evangheliilor Noului Testament, Matei și Luca, strămoșul lui Iisus.

El a cucerit Ierusalimul, unde a transferat Chivotul Legământului și a fondat un regat mare ce se întindea de la granițele Egiptului la Eufrat.

În tradiția islamică, David era un mare rege-profet, un judecător cufundat în înțelepciune, pentru îndeplinirea voinței lui Allah.

David a fost un mare şi recunoscut războinic, dar şi muzician și poet, și scrierilor lui li se conferă o mare contribuție la Cartea Psalmilor.

A fost evocat de-a lungul secolelor de mari artisti, cum ar fi Donatello, Verrocchio, Michelangelo, Handel, Mozart.

David a fost ales ca model al monarhiei franceze, ca ideal de justiție şi de puritate, a fost o figură eroică a Evului Mediu.

Conform Bibliei, el este îngropat în cetatea lui David (fondată de către Enoh), în sanctuarul Domnului pe Muntele Sion, emblemă a prezenței și binecuvântării lui Dumnezeu.

Potrivit oamenilor de știință, însă, Mormântul lui David pe muntele Sionului este o structură medievală, fără bază istorică, așa cum sunt mai multe locaţii încă disputate şi controversate.

Noile cautari arheologice tocmai au descoperit o fortificaţie masivă, veche de 3800 de ani, şi câteva fragmente din ceramică, ce dau speranţa că acolo ar fi putut fi cetatea lui David, dar cercetarile continuă, pentru că nimic nu este încă sigur.

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*