Misterele Biblice14: Iniţiatul, Iluminatul, Informatul – Cartea Misterelor

Misterele Biblice: Iniţiatul, Iluminatul, Informatul - Cartea MisterelorEnoh este al șaptea dintre patriarhii care au trăit înainte de potop, menționaţi în cartea Genezei. El este fiul lui Jared, tatăl lui Metusalem și stră- bunicul lui Noe, și a trăit 365 de ani, înainte de urca la cer pe un car de foc. Enoh în ebraică înseamnă Inițiatul, iluminat sau informat și, de asemenea, el inițiază cazurile de persoane dispărute, cărora nimeni nu le poate certifica moartea. Voltaire aseamănă numele lui Enoh cu Janus, de unde vine luna ianuarie.

În Cartea ebraică a lui Enoh este descris modul în care Enoh a fost înălțat la cer și numit tutore a toate comorile cerești, însoțitorul ” Tronului divin” căruia îi sunt relevate toate secretele şi misterele, identificat cu Metatron, îngerul care comunică Cuvântul lui Dumnezeu, cel care i-a comunicat revelația divină lui Moise.

Potrivit Vechiului Testament, Enoh are puterea de a închide cerul şi de a schimba apa în sânge.

Enoh este menționat ca Idris în Coran, și reputat de a fi atât părintele scriituri, cât şi al astronomiei, menționat în Coran ca un profet.

Pentru mormoni, Enoh a fondat orasul Sion ( în limbajul figurativ, Sionul este o metaforă a prezenței și binecuvântării lui Dumnezeu ) . În conformitate cu Cartea lui Moise, Sion a fost înălțat la cer din cauza neprihănirii celor care au trăit acolo.

Citat din cartea Jubileelor despre Enoh : ” Enoh a fost primul dintre oamenii născuți pe pământ care a învățat scrierea și cunoștințe de înțelepciune, și a scris într-o carte semnele cerului şi ordinea lunilor, astfel încât oamenii să cunoască anotimpurile, anii şi lunile. „

Se spune despre misterioasa carte a lui Enoh că mintea omului n-o poate înţelege, şi de accea a fost numită cartea misterelor, căci ea conţine adevărul absolut. Cartea ne vorbeşte despre uriaşi născuţi din împreunarea fiilor lui Dumnezeu cu fiicele oamenilor, iar Hnight şi Lomas plasează la Stonehenge sau Sarmisegetusa, în România, calculatorul lui Uriel, un aparat cu care Enoh măsura timpul şi prin care vedea toată istoria lumii, de la Creaţie până la distrugere. Însă acest loc nu a fost certificat, el rămânând încă un secret. Citat din Cartea lui Enoh: ” Și acum Matusalem, fiul meu, să-ți spun totul și să-ţi dezvăluiesc toate secretele. Matusalem, fiule, ai grijă de cărțile scrise de mâna tatălui tău, și să le transmiţi generațiilor viitoare de pe pământ. „

Cartea Misterelor ascunde însă taine de nepătruns. Le vom descifra oare vreodată?

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*