Misterul din Woolpit

Misterul din WoolpitS-a scris mult despre cei doi copii verzi apăruţi pe neaşteptate în satul englez Woolpit, întâmplare amintită mai întâi în scrierile medievale Historia rerum Anglicarum de William de Newburgh şi Chronicum Anglicanum de Raoul de Coggeshall – abatele mânăstirii din Coggeshall, apoi, în 1934, a scris pe larg toată povestea Herbert Read în cartea sa The Green Child.

Giraud de Barri şi Charles Oman au făcut cercetări amănunţite şi au adus probe şi argumente, apoi E. W. Baughman şi Martin Walsh au adus completări. Lor le urmează istoricii Jeffrey Jerome Cohen şi Francis Godwin, iar un articol apărut în 1996 în magazinul englez Analog nu mai lasă nicio urmă de îndoială.

Dar despre ce este vorba?

Pe scurt, despre doi copii apăruţi în mod misterios în Suffolk, satul Woolpit, şi găsiţi de localnici într-o capcană pentru lupi. Nu faptul că se exprimau într-o limbă complet necunoscută i-a uimit pe săteni, ci culoarea pielii lor, care era cât se poate de verde. În plus, copiii nu mâncau nimic, în afară de fasole verde, ori alte legume. Cu timpul însă au început să mănânce pâine şi alte alimente, iar fata s-a acomodat cu noua ei viaţă. Băiatul însă nu a rezistat, murind în scurt timp.

Întrebată ce îşi amintea despre venirea lor în sat şi viaţa de dinainte, fata a spus că trăiau într-o aşezare unde soarele nu străluceşte niciodată, probabil o lume subpământeană, unde totul este verde, şi că într-o zi jucându-se printr-o peşteră necunoscută, s-au afundat în tuneluri şi s-au rătăcit, nemaigăsind drumul de întoarcere. Aşa au ajuns în capcana de lupi în care i-au găsit localnicii.

Duncan Lunan avansează ideea că ei ar fi putut fi trimişi accidental de o disfuncţionalitate a unui transmiţător de materie de pe planeta lor de origine, numindu-i „copii căzuţi din cer”, iar culoarea lor datorându-se consumului de plante extraterestre modificate genetic.

Istoricul Derek Brewer propune însă o altă teorie, prin care cei doi copii ar fi avut o boală de nutriţie, o aşa-zisă cloroză, ce ar fi putut parveni din carenţe alimentare şi ar fi dat culoarea verde a pielii. Asta însă nu explică limba necunoscută în care vorbeau, şi faptul că nimeni nu-i cunoştea, şi nimeni nu i-a căutat vreodată.

De remarcat că un fapt asemănător s-a semnalat şi în Spania. În 1965, John Macklin relatează o întâmplare asemănătoare, petrecută în anul 1887 în satul spaniol Banjos, pentru care însă nu există date de cercetare.

Până la noi descoperiri, copiii cu pielea verde rămân un mister nedezlegat.

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*