Misterele Bibliei4: Chivotul Legământului

Misterele Bibliei: Chivotul LegământuluiNumit de asemeni Chivotul Legii sau Chivotul lui Dumnezeu, Chivotul Legământului este descris în Exodul Biblic, unde se spune că ar conține tăblițele de lut cu Cele zece porunci primite de Moise pe muntele Sinai, toiagul lui Aaron și o cantitate mică de hrană, mana căzută din cer care le-ar fi ajuns evreiilor timp de 40 de ani în deșert, după eliberarea din robia Egiptului.

Chivotul era cea mai de preţ comoară a poporului ales şi se afla în Ierusalim, casa Templului lui Solomon.

Este descris ca fiind un cufăr mare de peste un metru şi poleit cu aur, cu mânere din lemn şi doi îngeri din aur, cu aripile întinse, şi se pare că ar fi dispărut după alungarea israeliţilor de către babilonieni din anul 607 î.Hr.

Diverse speculaţii spun că el ar fi fost ascuns în Egipt sau în Etiopia, la Aksum, sit vechi de peste 1700 de ani, ale cărui labirinturi subterane sunt împânzite de capcane mortale pentru exploratorii tunelurilor.

Alţii spun că intervenţia divină l-ar fi ascuns până la apariţia celor drepti, care vor merita descoperirea lui.

Pentru că nu există nicio mențiune despre distrugerea acestuia şi nici vreo referință scrisă despre locul unde s-ar putea afla în prezent, oamenii îl caută sperând încrezători în rezolvarea acestui mister.

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*