Tainele Universului

 

Tainele UniversuluiDe câte ori vi s-a întâmplat să întâlniţi un om pentru prima dată, şi să aveţi impresia că îl cunoaşteţi? Ori să auziţi o voce pe care parcă aţi mai auzit-o undeva… Ori o frază pe care o recunoaşteţi, deşi nu vă amintiţi de unde… Să faceţi, să vedeţi, ori să auziţi, pentru prima dată, lucruri ce par că se repetă, demult ştiute…

Despre asta e vorba aici, despre repetiţiile incredibile şi fără explicaţie logică, lucruri care ni se întâmplă şi pe care ne chinuim să le înţelegem, apoi le uităm, până când o nouă experienţă de aceeaşi natură miraculoasă vine să ne tulbure şi să ne fascineze totodată.

Iată câteva exemple adevărate şi foarte cunoscute, preluate din ziare – Time Magazine, Phenomena, Reader Digest, world-mysteries, Providence Journal, Guide to North Wales, pe care le vom completa cu propriile noastre experienţe asemănătoare.

În 1930, în Detroit, copilul David Thomas cade de la etajul patru, în braţele lui Joseph Figlock, care îl salvează astfel de la moarte. Un an mai târziu, acelaşi copil cade de la aceeaşi fereastră şi este salvat în mod miraculos, de acelaşi om.

În 1975, un om ce mergea pe o motoretă Bermuda a fost ucis de un taxi. Un an mai târziu, fratele acestuia a fost omorât pe aceeaşi motoretă, de acelaşi taxi.

Doi băieţi din Ohio au fost despărţiţi la naştere şi adoptaţi de două familii diferite, care nu s-au cunoscut niciodată. Ambii copii au fost botezaţi James, amândoi s-au făcut avocaţi, dar le plăceau desenul tehnic şi tâmplăria, soţiile lor se numeau fiecare Linda, iar băieţii lor s-au numit James, apoi ambii au divorţat şi s-au căsătorit cu alte femei care se numeau fiecare Betty, iar câinii lor se numesc Toy. S-au întâlnit întâmplător, după patruzeci de ani.

În America, o eroare de calculator a făcut ca două femei să primească acelaşi număr de securitate socială. Amândouă se numeau Patricia, taţii lor se numeau Robert, ziua de naştere a fiecăreia era pe 13 martie 1941, ambele erau căsătorite cu militari, aveau câte doi copii, studiaseră în domeniul cosmeticelor şi le plăcea pictura.

Mark Twain s-a născut în 1835, în ziua apariţiei cometei Halley, şi a murit exact în ziua următoarei apariţii a cometei, în 1910, fapt prezis chiar de el, cu un an înainte.

În anul 1660, în strâmtoarea Menai a fost scufundată o corabie, din care 80 de pasageri au murit, iar unul singur a scăpat, Hugh Williams. În 1767, un alt vas s-a scufundat în aceeaşi strâmtoare, şi tot un pasager a scăpat, având acelaşi nume, Hugh Williams. În 1820 se scufundă al treilea vas în acelaşi loc, şi scapă un singul pasager, cu numele Hugh Williams. În 1940, dintr-un vas distrus de o mină germană, singurii doi supravieţuitori se numeau Hugh Williams.

Citind acestea, unii vor zice că nu poate fi adevărat, dar alţii însă, îşi vor aminti de experienţe asemănătoare, avute în timpul vieţii, sau auzite de la cunoscuţi.

Evident, toate acestea nu pot fi coincidenţe, ci destine trasate de legi ale universului mai presus de cunoaşterea şi înţelegerea noastră.

Prima experienţă de repetiţie trăită în viaţa mea datează din vremea când eram la şcoală. În timpul unei ore de fizică, profesorul a rostit o frază la care am tresărit puternic. Totul îmi părea cunoscut, fraza, expresia feţei, tonul, gesturile… Am ştiut sigur că mai trăisem odată acest moment. Am întrebat colegii care s-au uitat miraţi la mine, apoi alergat acasă şi am căutat prin caiete şi cărţi, în speranţa că poate ne mai predase odată tema respectivă, poate cu un an în urmă, poate mai mult, căci erau lucruri la care se revenea deseori, pentru completare. Nimic! Era o lecţie nouă, şi nimic asemănător nu mai fusese predat vreodată în clasa mea. Dar eu ştiam sigur că am mai trăit acel moment, care se repeta identic. Explicaţia? O caut încă, deşi au trecut zeci de ani de-atunci, însă impresia puternică din acea clipă n-o voi uita niciodată.

Vă aşteptăm să ne împărtăşiţi experienţele voastre asemănătoare şi, împreună, să reuşim a descifra tainele universului, legile ce ne guvernează, neştiute şi neînţelese.

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*