Fizica cuantică a emis teoria conform căreia sufletul este format din substanţe cuantice care reprezintă părţi din structura fundamentală a universului, şi conştiinţa este o parte integrantă a universului, putând să existe şi în afara corpului, iar Biologia cuantică în fotosinteză funcţionează pe aceleaşi legi ale mecanicii cuantice. Vă invităm la o incursiune în Miracolul Vieţii. Bun venit pe fenomene-paranormale.ro!

Redactia

Webmaster şi autor: Ing. Iulia T.
Editor şi redactor: Prof.Tp. I.Serban
Echipa tehnică : Depart.Log.Ing.L.Stancu
Şef laborator exerimental Ing. Valeriu Tornea
Corespondent Asia, Dr. I.Siri, sediul Moscova
Trimis special Canada si Los Angeles, Av.D.Makasso
Centru cercetare Africa, Dr. Lazreg Hajdri
Corecpondent Africa, Togo, Aristide Zinsou

Despre autor

Ing.Iulia.Toyo este un cercetător încă tânăr, dar deja recunoscut în domeniul paranormalului. După serioase cercetări experimentale şi participări la misiuni speciale, cu cercetări în teren precum şi în laborator, alături de echipa sa de experţi formată din fizicieni, chimişti, medici şi istorici, oameni tineri reuniţi din mai multe ţări ale lumii, a făcut numeroase cercetări în domeniul terapiilor alternative şi al fenomenelor paranormale şi extrasenzoriale, în prezent, în paralel cu munca de cercetare, dezvăluind în aceste pagini rezultatele muncii sale, precum şi preziceri despre viitorul acestor activităţi de mare interes.

Degetul lui Dumnezeu – Nebuloasa Carina

Degetul lui Dumnezeu - Nebuloasa Carina Nebuloasa Carina (NGC 3372) este mare şi strălucitoare, şi include mai multe clustere de stele deschise, printre care Eta Carinae si HD 9312A, două dintre cele mai masive şi luminoase stele din galaxia noastră, Calea Lactee.

Nebuloasa se află la o distanţă estimată de 6.500 -10.000 de ani lumină de Pământ. Este o parte a constelației Carina şi conține mai multe stele de clasa O, fiind una dintre cele mai mari regiuni HII din Calea Lactee, și una dintre cele mai mari nebuloase difuze observabile, de patru ori mai mare și mai luminoasă decât Nebuloasa Orion. Magnitudinea sa aparentă este de 1,0.

Acesta a fost descoperită de către Nicolas Louis de Lacaille în 1751-1752, la Capul Bunei Speranțe.

*

Eta Carinae este o stea hipergigantică extrem de luminoasă, a cărei masă este estimată între 100 și 150 de ori masa Soarelui, având luminozitatea de aproximativ patru milioane de ori mai mare decât a lacestuia.

Întreaga nebuloasă a avut un aspect foarte diferit înainte de Marea erupție din 1840 care a umplut mediul înconjurător de praf, cu reducerea semnificativă a emisiilor de ultraviolete.

*

O parte din nebuloasa Carina este cunoscută sub numele de Keyhole – Gaura Cheii, un nume dat de John Herschel în secolul al XIX-lea. Nebuloasa Keyhole este de fapt un nor de molecule reci, de praf, mici și întunecate, nor care include filamente calde și luminoase de gaze fluorescente, ce pot fi diferențiate pe fundalul mult mai luminos al nebuloasei. Diametrul structurii nebuloasei este de aproximativ 7 ani lumină.

*

Mica nebuloasă din partea din stânga sus a fost numită “Degetul lui Dumnezeu”, din cauza asemănării sale cu un deget, în semn de onoare.

Articol scris de

Leave a Reply

  

  

  

Blue Captcha Image Refresh

*