Teleportarea – între Mit și Realitate

Teleportarea - între Mit și RealitateTemă de science-fiction tratată în fizică ori parapsihologie, singura teleportare ce fusese realizată până acum era cea din anul 2009, de cercetătorii americani, respectiv transferul instantaneu al unui atom în stare cuantică de yterbiu către un altul, situat la un metru distanță.

Revista Science anunță acum o nouă teleportare a materiei: un atom teleportat la 3 metri distanță de amplasamentul original.

Profesorul Ronald Hanson lasă să se întrevadă astfel posibilitatea teleportării umane, căci așa cum spune el, nu suntem nimic altceva decât un ansamblu de atomi legați unii de alții într-o manieră specială, deci în principiu, ar trebui să fie posibil să ne teleportăm dintr-un loc într-altul.

În viitorul apropiat, internetul cuantic va permite teleportarea informațiilor conținute în particule și, în plus, Adam Stelzner, inginer la NASA, a propus pentru cucerirea spațiului o modalitate de a imprima organic ființe umane pe alte planete, prin date ADN, folosind o imprimantă 3D.

Surâdem citind acestea, însă pentru moment, realizarea echipei olandeze este un pas uriaș în ramura tehnologică a informaticii cuantice.

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*