Istoria celor mai stranii dispariţii de avioane

Istoria celor mai stranii dispariţii de avioane Avionul Boeing 777 MH370 Malaysia Airlines a dispărut cu 239 de persoane la bord sâmbătă 8 martie, dar telefoanele pasagerilor continuă să sune, iar câteva pașapoarte au fost furate, dând naştere la multe scenarii şi speculaţii neconfirmate până în prezent. El continuă lista unor stranii tragedii aviatice, din care amintim câteva.

 

* „Pasărea albă” este un biplan care a dispărut în 8 mai 1927, cu doi piloți francezi, Charles Nungesser şi François Coli, la prima încercare de traversare aeriană fără escală între Paris și New York. Dispariția Păsării albe este considerată unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviației. Multe ipoteze au circulat despre soarta aeronavei și a celor doi piloți, dar cea mai frecvent acceptată este că aceştia s-au rătăcit în ceață și s-au prăbuşit în ocean. Cu toate acestea, mai multe anchete din 1980 sugerează că Bird White a ajuns la Newfoundland și s-ar fi prăbușit pe această insulă, ori la Saint -Pierre și Miquelon, sau în apropiere de coasta Maine, în SUA.

* 28 decembrie 1856 : un balon condus de cubanezul Matias Perez decolează din Havana în aplauzele a sute de oameni. Câteva minute mai târziu, el iese din câmpul lor vizual şi dispare pentru totdeauna. Aceasta este prima catastrofă aeriană cunoscută, care a dat expresia « voló como Matias Perez » ( ” dispărut ca Matias Perez ” ) .

* Amelia Earhart, născută în Atchison, Kansas 24 iulie 1897, prima femeie care a traversat Oceanul Atlantic cu avionul, a dispărut în zona arhipelagul Insulelor Phœnix (actual Kiribati) la 02 iulie 1937, după ce fusese văzută pentru ultima dată la Lae, în Noua Guinee, unde încerca, împreună cu navigatorul Fred Noonan, să facă ocolul lumii prin est, trecând prin ecuator, pe un twin- motor Lockheed Electra 10 – E3. O pistă a fost construită pe mica Insulă Howland, în mijlocul Pacificului, pentru a permite o trecere necesară între Lae și Hawaii, dar avionul nu a ajuns niciodată acolo. Garda de Coastă a Statelor Unite a trimis o navă echipată cu un radio, Itasca. La 07:12 GMT, Itasca a primit mesajul ” Noi ar trebui să fim deasupra ta, dar nu te vedem „, la ora 19:30 GMT , ” Vă auzim, dar nu vedem nimic „, la 08:13 GMT ” KHAQQ Itasca, suntem la dreapta 157 337, vom repeta acest mesaj pe 6210 kilocycles, aşteptaţi … ” , ” Ne uităm spre nord și spre sud ” … Niciodată Itasca nu a văzut și nici nu a auzit avionul. Mulți operatori de radio au anunţat că în orele care au urmat dispariției, mesaje radio au continuat a fi emise de către Earhart et Noonan. Mai multe ipoteze presupun că moartea nu s-a datorat unui simplu accident :

1 . Turul lumii a fost un pretext pentru un zbor de spionaj cerut de guvernul SUA deasupra instalațiilor japoneze din Pacific, iar aeronava a fost reperată;

2 . Amelia a fost capturată de japonezi, care au folosit-o sub numele de Tokyo Rose ca armă psihologică;

3 . Ea ar fi supraviețuit după o aterizare accidentală pe o insulă din Pacific, în compania localnicilor.

* 05 decembrie 1945 : cinci avioane militare zboară de la baza Fort Lauderdale, Florida, pentru o misiune de antrenament condusă de Charles Taylor și, o oră și jumătate mai târziu, piloții trimit o alertă radio spunând că sunt dezorientaţi. Toţi cei 14 aviatori mor în Triunghiul Bermudelor și, încă mai ciudat, unul dintre avioanele trimise pentru a-i căuta dispare la rândul său.

* Misterul zborului cu numărul 191:

— în 1967, aeronava X – 15 Flight 191 s-a prăbușit;

— zborul American Airlines 191 s-a prăbușit în 1979, la câteva minute după decolarea de pe aeroportul internațional O’Hare din Cicago, omorând toți cei 258 de pasageri și 13 membri ai echipajului;

— în 2012, căpitanul zborului JetBlue Airways 911 a suferit un atac de panică şi a trebuit să fie stăpânit de către pasageri. Rapoarte ale Wall Street Journal anunţă că unele companii aeriene superstițioase, inclusiv Delta Air Lines si American Airlines, au retras numărul zborului 191.

* În 1972 un avion uruguayan care transporta 45 de pasageri și echipaj – inclusiv o echipă de rugby de la Montevideo – s-a prăbușit în Anzi. 16 oameni au supraviețuit doar pentru că au recurs la canibalism.

Despre toate aceste catastrofe aviatice s-au făcut filme şi numeroase cercetări, însă misterul dispariţiilor rămâne încă nedezlegat.

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*