Asemănător inițierii egiptene – trei zile și trei nopți într-un sarcofag, Christ împlinește și el călătoria sa cosmică, în timpul celor trei zile de înmormântare.
Inițiatul egiptean vizita imperiul morții ca într-un voiaj obișnuit în barca lui Isis, corpul său eteric fiind legat celui fizic.
Iona, unul din cei doisprezece profeți ai Bibliei și de asemeni un profet din Coran, este ținut în pântecul unei balene timp de trei zile și trei nopți, simbolizând o călătorie astrală legată de Ziua Marii Iertări.
Călătoria cosmică este diferită pentru Christ, mai vastă pentru sufletele pierdute, trecând pe drumul stelelor, spre Eternitate.
Este asemănător primului cerc al Infernului lui Dante, din Divina Comedie, corespunzător cosmologiei fantastice medievale: călătoria în Infern și pe muntele Purgatoriu simbolizează traversarea planetei, în timp ce Paradisul simbolizează cosmosul lui Ptolemeu.
Căderea în materie a sufletului sfârșește astfel pe această rută celestă înspre Lumină, în Marea Călătorie prin sferele cosmice.
A regăsi Gândirea Divină înseamnă a atinge Perfecțiunea, a regăsi armonia originală, a învinge moartea.
Marea Călătorie spre Gândirea Divină este, de fapt, Călătoria spre Sine.
Articol scris de Iulia Toyo