Misterele Bibliei5: Codul Bibliei

Misterele Bibliei: Codul Bibliei
Exemplu de cod biblic

I se mai spune Codul Tora şi conţine un set de mesaje şi profeţii ascunse în Biblie, informaţii de preţ cu privire la viitorul omenirii.

Newton a fost primul om de ştiinţă convins că Biblia conţine un cod secret ce ascunde o profeţie.

Preocupat de teologie ezoterică, el a căutat să descifreze această criptogramă complexă realizată de Dumnezeu, iar matematicianul Elyahu Rips, expert în fizică cuantică, a continuat cu succes aceste cercetări, confirmate de matematicieni de renume de la Harvard, Yale si Universitatea Ebraica.

Deşi mulţi cercetători au confirmat veridicitatea acestui cod, interese obscure continuă să-l ţină secret, în pofida multor profeţii descifrate din Biblie, care în timp s-au dovedit a fi exacte, precum primii paşi ai omenirii pe Lună, ori avertismentul adresat prim-ministrului israelian Ytzhak Rabin că o profeţie decodificată din Biblie îi anunţa asasinarea, ceea ce s-a şi întâmplat un an mai târziu, asasinul său afirmând că avusese o misiune divină.

Rips spune că Biblia este ca o grilă uriaşă de cuvinte încrucişate, în matrice secvenţiale. În imagine este un exemplu de cod biblic.

Aranjând literele din Geneza 26:5-10 într-o matrice cu 33 de litere pe coloană se obţin cuvintele „Biblia” și „cod” (în engleză).

Nenumărate alte aranjamente pot da alte cuvinte.

Oare ce lucruri ni se mai ascund?

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*