Misterele Bibliei9: Cine a fost soția lui Cain?

Misterele Bibliei: Cine a fost soția lui Cain?Cain, primul fiu al primilor oameni de pe Pământ, Adam și Eva, a fost în același timp și primul ucigaș, omorându-l pe fratele său Abel.

Alungat de Dumnezeu pentru comiterea acestui păcat, deși vinovat, el îi cere Domnului să-l apere dacă oricine va voi să-l omoare.

Apoi se căsătorește cu Awan și are mulți urmași, răspândind astfel rasa umană…

Dar cine era Awan, și cine ar fi putut să-l omoare, dacă Adam, Eva și Cain erau singurii oameni de pe pământ?

Desigur, ar fi putut să-l omoare Adam, Eva și animalele, caz în care Cain ar fi fost răzbunat de 7 ori, după promisiunea divină.

Pentru Awan există două explicații posibile, ambele foarte controversate: ori în afară de Adam și Eva mai existau și alte perechi care zămisliseră alți prunci, despre care Geneza nu amintește nimic, ori Awan era o soră a lui Cain, despre care, din nou, nu se scrie nimic, dar în acest caz, încrucișarea lor a fost incestuoasă și a rămas nepedepsită, contrar episodului Sodoma și Gomora în care am văzut că toți cei astfel vinovați au pierit până la ultimul, din pedeapsă divină.

Un papă din Evul Mediu susținea că evreii proveneau din spița lui Cain, pe când creștinii, împreună cu Iisus, proveneau din spița lui Abel; însă despre Abel nu știm să fi avut prunci înainte de a fi fost omorât, și nici cu cine i-ar fi putut avea…

Așadar, cine era Awan, câți oameni mai erau pe Pământ, și cine îi făcuse?

Articol scris de

Un comentariu la „Misterele Bibliei9: Cine a fost soția lui Cain?

  1. Daca luam Biblia intr-un sens strict literar, nu vom intelege mare lucru din ea. Cain si Abel, la un anumit nivel de interpretare, reprezinta lupta dintre pastori si agricultori, sau dintre oamenii care nu apartineau si nu depindeau de un loc anume de pe Terra, prin urmare nici simtul proprietatii sau al posesiunii nu era inca format si aceia care incepusera sa formeze primele asezari. Trebuie luat in considerare ca „alungarea din Eden” reprezinta izolarea Constiintei in corp, in materie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*