Fizica cuantică a emis teoria conform căreia sufletul este format din substanţe cuantice care reprezintă părţi din structura fundamentală a universului, şi conştiinţa este o parte integrantă a universului, putând să existe şi în afara corpului, iar Biologia cuantică în fotosinteză funcţionează pe aceleaşi legi ale mecanicii cuantice. Vă invităm la o incursiune în Miracolul Vieţii. Bun venit pe fenomene-paranormale.ro!

Redactia

Webmaster şi autor: Ing. Iulia T.
Editor şi redactor: Prof.Tp. I.Serban
Echipa tehnică : Depart.Log.Ing.L.Stancu
Şef laborator exerimental Ing. Valeriu Tornea
Corespondent Asia, Dr. I.Siri, sediul Moscova
Trimis special Canada si Los Angeles, Av.D.Makasso
Centru cercetare Africa, Dr. Lazreg Hajdri
Corecpondent Africa, Togo, Aristide Zinsou

Despre autor

Ing.Iulia.Toyo este un cercetător încă tânăr, dar deja recunoscut în domeniul paranormalului. După serioase cercetări experimentale şi participări la misiuni speciale, cu cercetări în teren precum şi în laborator, alături de echipa sa de experţi formată din fizicieni, chimişti, medici şi istorici, oameni tineri reuniţi din mai multe ţări ale lumii, a făcut numeroase cercetări în domeniul terapiilor alternative şi al fenomenelor paranormale şi extrasenzoriale, în prezent, în paralel cu munca de cercetare, dezvăluind în aceste pagini rezultatele muncii sale, precum şi preziceri despre viitorul acestor activităţi de mare interes.

Preistorie : Little Foot, decan al omenirii, dinainte de Lucy

Preistorie : Little Foot, decan al omenirii, dinainte de LucyȘtiința paleoantropologică afirmă că cei mai vechi hominizi cunoscuți sunt Australopithecus. Această familie a trăit în urmă cu 4 – 1.5 milioane ani, în Africa. Din sânul său a apărut omenirea, de aproximativ 2,4 milioane de ani.

Originea acestei familii părea să se fi situat în Africa de Est, unde Lucy a fost descoperită în 1974 în Etiopia, și datează de 3,2 milioane de ani. Dar studiul unui schelet de Australopithecus din Africa de Sud, Little Foot, descoperit la sfârșitul anilor 1990 la Sterkfontein lângă Johannesburg, sugerează că Africa de Sud ar putea, de asemenea, să fie unul dintre leagănele omenirii.

Această fosilă este încă în curs de eliberare din blocul de piatră în care a fost găsită și, fără îndoială, reprezintă scheletul de Australopithecus cel mai complet descoperit vreodată până acum.

Primele fosile scheletice care aparțin lui ” Little Foot ” ( ” picior mic” în limba română ), au fost identificate de către paleoantropologul Ronald J. Clarke în 1994, când a clasat fosile descoperite anterior în Sterkfontein. Elementele în cauză proveneau din Grota Silberberg, o mare peșteră din rețeaua carstică Sterkfontein. RJ Clarke remarcă patru oase ale piciorului stâng ( terasamente, naviculare, cuneiform medial și primul metatarsian ), care au apartinut cu siguranță unui hominid și, fără îndoială, aceleiași persoane.

Little Foot este o descoperire excepțională datorită stării sale de conservare și a faptului că acesta este un schelet de hominid aproape complet, cu certitudine mult mai complet decât celebrul Australopithecus cunoscut cu numele ” Lucy “, descoperit în Etiopia în 1974 . Studiul acestor fosile va fi extrem de bogat în descoperiri științifice, dar el nu va putea începe până când oasele nu vor fi complet eliberate din piatră. Observațiile preliminare sugerează că această fosilă prezintă caracteristici diferite de cele ale Australopithecus africanus, dar și puncte comune și diferențe față de Australopithecus afarensis. O estimare inițială bazată pe magnetocronologie i-a atribuit lui Little Foot vârsta de aproximativ 3.3 milioane ani.

Noi mărturii vin mereu din preistorie pentru a ne ajuta să aflăm cine suntem și de unde venim. Vom afla vreodată și răspunsul la întrebarea “de ce”?

Articol scris de

Leave a Reply

  

  

  

Blue Captcha Image Refresh

*