Ştiinţă – medicină : viaţa de după moarte

Ştiinţă - medicină : viaţa de după moarteŞtim cu toţii că acum, la câteva milenii după vremea faraonilor care îşi îmbălsămau trupurile pentru a străbate eternitatea, mulţi oameni aşteaptă progresul medicinei pentru a fi decongelaţi. Ei se află izolaţi în capsule ermetice la Alcor Life Extension, centrul medical care are o sută de pacienţi congelaţi şi treizeci de animale de companie, primul pacient fiind profesorul de psihologie James Bedford, în 12 ianuarie 1967.

El a fost congelat pentru a fi trezit la viaţă atunci când medicina va face progrese şi va găsi un remediu bolii sale, un cancer incurabil. Medicul său personal a trebuit să-i înlocuiască sângele cu un fluid pentru a elimina celulele cristalizate, apoi să-i îngheţe corpul până la -200 grade şi să-l depună într-o capsulă de gheaţă.

Dar cine este medicul său, doctorul Chebbih ?

În anul 1549 î.Hr., faraonul Kamose invadează cetatea hiksoşilor, Avaris, fiind ucis în luptă. Fratele său, Ahmose I, îi succede la domnie, îngrijindu-se şi de funeraliile şi mumificarea sa. Având o minte strălucită şi serioase cunoştinţe de medicină, Ahmose, sfătuit şi de medicul lui Kamose, doar simulează mumificarea acestuia, motiv pentru care corpul său nu a fost găsit niciodată în piramida ce-i fusese destinată. În realitate, urmând o metodă ingenioasă, pusă la punct de medicul fratelui său, el îi trimite corpul în zona gheţarilor din Uhuru Peak, unde acesta va fi congelat împreună cu câţiva servitori şi prieteni, dar şi cu medicul său, ce lăsase instrucţiuni amănunţite pentru decongelarea lor ulterioară.

Evident, toate acele instrucţiuni s-au pierdut cu timpul, blocurile de gheaţă rămânând uitate multe mii de ani…

Iată însă că o expediţie suedeză, făcută pe muntele Kilimanjaro în anul 1947, face ca o avalanşă să omoare mai mulţi participanţi. În timpul căutărilor ulterioare pentru recuperarea corpurilor, câteva blocuri de gheaţă, mişcate întâi de avalanşă ţi apoi de căutători, se sparg, scoţând la iveală corpuri ce păreau venite din vremuri îndepărtate…

Nu s-a aflat niciodată nimic despre aceşti oameni îngheţaţi, cine erau ori dacă au fost readuşi la viaţă. Nimic oficial.

Doar un membru al echipei de căutare notează în jurnalul său :

“Nu mi-a venit să cred, când în blocul de gheaţă spart am văzut un om viu! L-am întrebat cine este şi el mi-a spus că se numeşte Chebbih şi este medicul faraonului Kamose.

Mi-am zis că evident omul aiura, datorită experienţei teribile prin care trecuse. Apoi am văzut un alt corp, gătit exact ca un faraon, şi n-am mai ştiut ce să cred. Era totul atât de uimitor! Apoi au venit autorităţile din Kenia împreună cu ambasadorul francez sau englez, n-am reţinut, iar noi am plecat şi din acel moment nu am mai aflat niciodată nimic despre corpurile găsite de noi în blocurile de gheaţă.”

Asemănarea uimitoare dintre medicul Chebbih, decongelat din pură întâmplare pe muntele Uhuru Peak, în anul 1947, cu medicul profesorului  James Bedford, congelat cu douăzeci de ani mai târziu, nu este doar de nume, ci şi de trăsături fizice, căci din ambele surse aflăm că este vorba de un om de origine tunisiană, de 1,70 metri, cu o cicatrice deasupra ochiului stâng.

Să fi ştiut oare profesorul Bedford că medicul său personal trecuse printr-o experienţă asemănătoare, că fusese readus la viaţă după ce străbătuse câteva mii de ani îngheţat, şi de aceea să fi avut încredere în a-i urma metoda? Probabil că da, căci numai propria experienţă, reală şi demonstrată, îl putea convinge că această metodă nu este o utopie, pentru a o accepta.

Nu ştim ce se va întâmpla cu profesorul, ori când va fi dezgheţat, dacă va fi readus la viaţă, şi dacă va fi însănătoşit de cancerul său. Viitorul va răspunde la toate aceste întrebări.

Pentru acum însă, avem o singură întrebare: ce s-a întâmplat cu medicul Chebbih? Aflăm că imediat după congelarea profesorului, Chebbih a dispărut fără urmă. Sunt presupuneri, însă nedovedite, că ar fi fost reţinut în marile laboratoare de cercetare americane, pentru a divulga toate secretele ştiinţei lui, purtate peste milenii. Unele voci spun că medicul antic nu ar fi avut încredere în civilizaţia actuală, şi nu ar fi împărtăşit tainele sale de nepătruns. Apoi, există diverse speculaţii, cum că el ar fi fost executat, şi creierul lui se află acum în cercetare, pe mesele oamenilor de ştiinţă… Alţii zic însă că ar fi reuşit să scape şi să fugă într-un loc neştiut, unde îşî pregăteşte o nouă congelare, spre a se trezi în alte vremuri, mai bune. Există şi mărturii care atestă că ştiu chiar şi locul exact în care se află noua lui celulă de gheaţă, şi că aceasta ar fi tot în centrul Alcor Life Extension, înregistrat sub pseudonimul James Bedford…

Vom continua cercetările, iar dacă aveţi orice fel de veşti, vă rugăm să ni le comunicaţi spre a le putea verifica, acum, când ştiinţa şi-a spus cuvântul: există viaţă după moarte!

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*