Clickul care aduce bani pe net

Clickul care aduce bani pe netPrimim cu toţii mesaje care ne invită să facem un singur click, pentru a câştiga bani pe net. Şi uneori o facem, poate din curiozitate ori reflex, iar linkul care se deschide este uneori doar o reclamă care nu ne interesează, dar alteori se întâmplă să fie o pagină cu adevărat fermecătoare şi, captivaţi de imaginile ori informaţiile găsite, ajungem a uita de banii promişi.

Iată însă ce i s-a întâmplat domnului Yves Hanafi, o experienţă unică din informaţiile noastre de până acum, înscrisă în raportul de serviciu al ofiţerului Mr. G. Wolmes din Santa Cruz de Tenerife.

Domnul Yves Hanafi venise în concediu împreună cu soţia şi cei doi copii, în frumoasa staţiune din Insulele Canare, pentru a vedea sfânta cruce, aceea care a dat numele oraşului capitală de arhipelag, dar şi vestitul carnaval ce reuneşte an de an vizitatori din întreaga lume. Documentându-se pe un site ce prezenta minunile locale oferite oaspeţilor în ritmurile deja vestite, el ajunge inevitabil la o astfel de invitaţie despre care tocmai vorbeam : Faceţi un singur click, pentru a câştiga bani pe net ! şi l-a făcut în mod automat, fără vreo speranţă de îmbogăţire. Nu mică i-a fost mirarea însă, când s-a trezit imediat înconjurat de o veritabilă expoziţie de artă, cu tablouri şi sculpturi de o stranie frumuseţe şi mare originalitate, căci deşi mare iubitor de artă şi frecvent vizitator al muzeelor lumii, domnul Yves Hanafi nu mai vazuse niciodată ceva asemănător. O frumoasă spaniolă i-a venit în întâmpinare pentru a-i prezenta colecţiile cu lux de amănunte, şi totul părea atât de real, încât iată ce a declarat domnul Hanafi în prezenţa ofiţerului de poliţie :

– Eram ca vrăjit de tot ce vedeam, auzeam clar vocea fetei, ba chiar îi simţeam şi parfumul cu arome exotice, iar statuetele pe care le luam în mână spre a le vedea şi admira mai bine le simţeam la atingere ca şi cum ar fi fost reale… Aproape uitasem că totul se petrecea în virtual, ca şi cum ar fi fost o vizită într-un muzeu adevărat.

La final, frumoasa localnică l-a invitat pe domnul Hanafi să-şi aleagă un obiect de artă, unul care i-a plăcut cel mai mult, pentru a-l duce în ţara lui şi a vorbi tuturor despre arta din Tenerife, invitându-i şi pe alţii să-i viziteze – cu un singur click, a adăugat ea făcându-i cu ochiul, zâmbind, iar el a ales o statuetă reprezentând un bust de regină încoronată fastuos, şi a părăsit muzeul, mulţumindu-i călduros amabilei gazde.

Apoi a realizat că, deşi expoziţia dispăruse, pe masa lui se afla într-adevăr micuţa statuetă, exact aşa cum tocmai o văzuse pe site…

Domnul Hanafi şi-a chemat soţia şi, arătându-i obiectul, i-a povestit strania întâmplare, nemaiînţelegând nimic. Oare cum apăruse acolo, pe masă ?

– Te-a prins oboseala drumului, i-a răspuns doamna Elin Hanafi, şi ai visat cu ochii deschişi. Nu-i decât o banală statuetă de bâlci cum vând localnici în timpul carnavalului, pe care probabil tocmai a câştigat-o micul Eliot la tir şi a adus-o să ţi-o arate, dar cum tu nu erai atent, a uitat-o pe masă şi a plecat la joacă, iar tu ai văzut-o şi te-ai şi visat la muzeu, a adăugat ea râzând.

Desigur doamna Elin avea dreptate, şi-a zis domnul Hanafi, şi a continuat vacanţa fără a mai da vreo importanţă micuţei statuete.

Surpriza uriaşă a venit însă la plecare, când le-au fost controlate bagajele la graniţă, iar ofiţerul de serviciu Wolmes, găsind într-o geantă statueta luată ca amintire, le-a spus că aceasta provenea dintr-o colecţie vestită pe vremuri şi dispărută fără urmă, de foarte mult timp. În zadar a povestit domnul Hanafi de nenumărate ori toată această incredibilă întâmplare prin care intrase în posesia statuetei, nimeni nu l-a crezut. În acelaşi timp, însă, nimeni nu a putut explica vreodată cum a fost posibilă apariţia acestei opere de artă ce era considerată a fi fost pe veci pierdută. Şi cum nici nu exista vreo dovadă de furt, în final, s-a ajuns la posibilitatea ca domnul Hanafi să ofere statueta autorităţilor statului, care oricum nu i-ar fi putut permite să părăsească ţara cu un exemplar de această valoare, iar domnul Hanafi să primească în schimb o recompensă substanţială pentru descoperirea şi redarea acestui obiect de patrimoniu.

Cu alte cuvinte, domnul Hanafi a câştigat într-adevăr un sac de bani cu un singur click, aşa cum spunea reclama de pe net !

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*