Cercurile vindecătoare

Cercurile vindecătoareAşa au fost numite cercurile apărute în lanuri de grâu, perfecte în detalii microscopice ca şi geometria sacră, construită din ţesătura materiei-spirit, şi formate pe timp de noapte, concomitent cu apariţia unor globuri luminoase fără explicaţie, cercuri despre care se spune că ar avea benefice acţiuni tămăduitoare asupra psihicului şi în diverse boli grave. Un astfel de misterios cerc a apărut într-un lan de rapiţă galbenă din apropierea oraşului britanic Marlborough, fiind creat pe baza celei mai frumoase teoreme matematice din lume.

Cercul de 90 de metri în diametru a fost depistat la o distanţă de numai 40 de kilometri de un alt cerc, apărut cu numai două săptamâni în urmă lângă fortul Old Sarum din Epoca de Fier.

Cercetătoarea Lucy Pringle a fost pusă în încurcătură de ceea ce pare a fi un cod binar ascuns, bazat pe numere complexe şi încifrat în această formă, afirmând că ea ar putea face trimitere şi la anumite tonalităţi muzicale.

Pornind din centru catre extremităţi, specialiştii sugerează că algoritmul are o legătură cu teorema lui Leonhard Euler e^(i)pi+1=0, considerată una dintre cele mai frumoase ale matematicii.

Cercurile din lanuri au fost asociate cu notele clapelor albe ale pianului. Cercul Barbury Castle este o reprezentare grafică a primilor zece digigiti ai lui Pi, un simbol matematic fundamental. Imaginea este un exemplu a ceea ce este cunoscut ca un fractal sau tipar geometric, afirmă astrofizicianul Mike Reed care a văzut o poză a discului şi a făcut conexiunea matematică.

***

Nördlingen – Orașul din crater

Oraşul Nördlingen este situat în landul Bavaria din Germania, are aproximativ 20.000 locuitori, şi este situat într-un crater imens care a fost făcut de un meteorit, cu aproximativ 14,5 de milioane de ani în urmă, în momentul în care s-a ciocnit cu Pământul.

***

Charlottenburg - satul rotund din RomâniaCharlottenburg – satul rotund din România

Charlottenburg (sau Șarlota) este o localitate din județul Timiș, Banat, România. Face parte din comuna Bogda și a fost înființată în 1771, odată cu cel de-al doilea val de colonizări germane. Satul a fost întemeiat cu 32 de familii (171 persoane) imigrate din Provincia Autonomă Trento, actuala regiune Trentino-Tirolul de Sud, Lorena și Baden-Württemberg.

Datorită faptului că este singurul sat construit în formă de cerc, el a fost declarată monument istoric de către Ministerul Culturii și Cultelor. Despre acest ansamblu, Johann Caspar Steube scrie in 5. martie 1779 in scrisoarea a treia din Timisoara:

Cercurile vindecătoare„… acest sat este singurul sub formă circulară (chorographie). În mijlocul satului se găseşte o fântână acoperită, cu apă foarte bună. În jurul fântânii se găseşte o plantaţie de duzi în spatele căreia se găsesc casele, acestea având în curte grajdul şi şura. Apoi urmează grădina unde se găseste plantată viţa de vie. Nicio casă nu este nici cu un deget mai înaltă ca alta, şi nici cu un picior mai distanţată una faţă de alta, având un stil foarte frumos simetric; la fel şi cele patru intrări în sat – au aceeaşi distanţă una faţă de alta”.

***

În Muntii Retezat există şase formaţiuni de tip antropomorf, dispuse pe un arc de cerc ce înconjoară vârful cu acelaşi nume. La analiza solului s-a remarcat uimitoarea lui asemanare cu cel de pe Lună, iar cei care au vizitat locul afirmă că nu au simţit nevoia de apă sau de mâncare, şi că s-au simţit foarte relaxaţi şi odihniţi, în pofida efortului făcut în toată ziua de urcat pe munte.

***

Cercurile vindecătoareAm luat la întâmplare aceste câteva exemple cât mai variate şi îndepărtate ca timp, structură şi aşezare, însă ele pot continua cu altele, de pe tot cuprinsul lumii.

După această scurtă incursiune în existenţa cercurilor numite vindecătoare, ne întrebăm oare ce ştiau toţi aceşti oameni care au trăit cu mult înaintea noastră, ce mistere ascund aceste cercuri, şi ce încearcă să ne transmită cei ce realizează peste noapte, acum, în zilele noastre, alte şi alte cercuri perfecte în detalii microscopice ca şi geometria sacră…

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*