Călătoria în timp: Experimentul Philadelphia

Călătoria în timp: Experimentul Philadelphia Prin teoria relativităţii, Einstein a dovedit că trecutul, prezentul şi viitorul există în acelaşi timp, precum numerele întregi : nu este nevoie ca 1 să dispară, ca să apară 2, ori ca 3, 4 şi 5 să apară doar după dispariţia numerelor anterioare.

Astfel, Timpul Absolut al lui Newton era înlocuit cu Timpul Relativ, aducând în atenţia tuturor posibilitatea călătoriei în timp.

Ea a fost demonstrată teoetic, de exemplu, o persoană ce se află într-o navă spaţială trăieşte câteva zile, în timp ce pe pământ, cei rămaşi trăiesc doar câteva ore.

Diverse asemenea experienţe ne sunt transmise din cele mai vechi timpuri.

Amintim mitologia hindusă, unde se vorbeşte despre regele Raivata Kakudmi care a călătorit în timp pentru a-l întâlni pe Creator.

Brahma i-a explicat că timpul trece în mod diferit pentru diverse lumi paralele, dar surpriza regelui a fost uriaşă când a revenit pe Pământ, văzând că trecuseră 432 miliarde de ani…

O altă legendă japoneză, a lui Urashima Taro, povesteşte cum acesta a vizitat timp de trei zile palatul zeului Rzujin. Când a revenit pe Pământ trecuseră 300 de ani.

Textele budiste sunt pline de astfel de povestiri. În epoca modernă, o călătorie accidentală în timp a fost denumită “Experimentul Philadelphia” şi s-a petrecut în anul 1943, când s-a voit ca distrugătorului USS Eldridge să nu poată fi detectat de inamic.

Experimentul era condus de fizicianul dr. Franklin Reno şi, se spune, supravegheat de Albert Einstein şi Nikolai Tesla.

Nava a dispărut de tot din Philadelphia, fiind teleportată în Norfolk, apoi a revenit. Ea nu a călătorit în timp decât 10 secunde, dar membrii echipajului au fost puternic afectaţi, alţii pur şi simplu arseseră prin combustie spontană, alţii fuzionând cu pereţii navei, şi alţii rămânând cu diverse boli mentale.

Deşi la început a negat totul, marina SUA a admis în cele din urmă că au avut loc nişte cercetări legate de „aplicarea forţei electromagnetice” pentru a ascunde navele de radar.

Cercetătorul Jessup strânsese destule dovezi, însă nu a mai apucat să le facă publice, deoarece s-a sinucis fără niciun motiv, în culmea gloriei publicistice, iar ancheta poliţiei a stabilit că s-a aruncat de la fereastră…

Dosarul care conţinea dovezile legate de „primul experiment reuşit de teleportare” a dispărut, iar legenda rămasă nu va fi elucidată niciodată: Ce s-a întâmplat în dimineaţa aceea de octombrie 1943 în portul Philadelphia?

Un alt experiment a fost proiectul Montauk din 1980, apoi, în 2004 Marlin Pohlman a prezentat patentul său pentru distorsionarea gravitaţiei şi deplasarea timpului, iar în 2013 Wasfi Alshdaifat a anunţat realizarea comprimării spaţiului şi a dilatării timpului, în vederea realizării călătoriei în timp.

Mulţi savanţi lucrează la astfel de proiecte bazate pe teoria relativităţii a lui Einstein, iar călătoriile în timp se pare că vor fi posibile cât de curând, chiar în acest secol!

Articol scris de

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Blue Captcha Image Refresh

*